Merokok

14:33

eh,eh dah bulan september..lamaaaaaaanya aku tak update blog ni..sebenornya tak de story pun nak ku share..erm,tapi memandangkan bos aku tak de ni boleh la aku story sikit pasai conversation semalam kitaorg & akak ipar masa aku & mr hubby gi ke umah dia coz nak amik stok kek buah & kek coklat..opis aku nak buat jamuan raya esok so dorang order kek buah kat aku.eh,jap jap..dah lari topik pulak..ni storynye..conversation antara aku, mr hubby & akak ipar..

mr hubby tengah merokok masa conversation ni.

akak ipar : sani,benti ler merokok.tu pun mempengaruhi kesuburan gak.
mr hubby : dah try kak..tak leh..
aku : kalau nak benti,mana boleh mendadak kak..kena slow2..
akak ipar : ala,beli la yg ubat untuk benti merokok tu (apa ntah nama ubat tu..aku lupa ler..)
mr hubby : mahai ler,kak..dari beli ubat tu,mahai baik sani tukar hisap rokok murah je.
akak ipar : kesian fieza,nanti dia menangis..shikin (biras aku) dah pregnen..

temperature aku dah naik sikit masa akak ipar cakap ni sebab aku dah okey,x de apa2..dia lak cakap macam tu..apahal..
aku :  x pe lah kak..lang & shikin (adik ipar & biras aku) dorang banyak duit..boleh la dah ada anak..(coz biras aku buat bisnes homemade choc & adik ipar aku pun ada side income.tue pasal aku cakap dorang byk duit).
akak ipar : tengok akak, anak berderet2 (5 org anak dia), rezeki murah..
aku : hah,tue pasal le bisnes akak makin berkembang..macam kitaorg ni baru nak mencuba2 berbisnes..

orang-orang jenis macam akak ipar aku, kena bagi jawapan macam ni..sebab kalau aku bagi jawapan standard 'belum ada rezeki lagi ler kak',dia tak paham2 bahasa.hah,tue pasai aku jawab macam ni je..kenkonon macam aku merendah diri ler..hehe..n pasai mr hubby merokok tu bukan la aku menggalakan dia merokok tapi memang aku ada dengar sesapa kalau dah start merokok tak boleh tetiba benti mengejut.kena slow2..but aku tau mr hubby mmg susah pun nak benti merokok.aku pun sedia maklum pasal mr hubby merokok jadik mmg aku tima je..apapun rezeki semua dari Allah..kalau kata dah sampai rezeki aku & mr hubby, Allah akan bagi juga.

You Might Also Like

4 Comment

  1. selamat hari raya! patutlah lama tak nampak..hehe

    jangan risau rezeki korang psti ada, jangan peduli apa orang ckp,janji awak dan asben happy okay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya mummy..tue la saya dah okey je tapi tetiba kak ipar ni ckp cam tu lak..tue pasai jawab ala2 macam merendah diri je..malas nak stresskan diri sendiri..bagi jawapan std,x paham2..

      Delete
  2. semoga dimurahkan rezeki.... lelaki merokok standard tu... skang kalau ikut 70-80% lelaki merokok...

    ReplyDelete
  3. Insyallah,aminn..tue ar mmg husband dh start merokok since sekolah so mmg susah le dia nak stop..lagipun mmg sedia maklum husband merokok so tima seadanye..hehe..

    ReplyDelete