tayar oo tayar

15:31

Rasanye sume tgh bercuti bersempena Hari Malaysia semalam..wah,aku yg ghajin  mengupdate blog..sebenornye ada story nak share..macam entry lepas yg aku update pasai feveret mr hubby,kitaorg balik ipoh hari jumaat tu coz hari sabtu ada buat kenduri sikit kat sebelah mr hubby...malam semalam aku n mr hubby dah gerak balik KL sebabnye harini cuti so boleh le aku mendobi kain2 baju yg mggu lepas punye n menyeterika baju2 keje utk mggu ni.kalau balik harini,aku ler yg lotih nak menyetelkan keje2 tu..selain sebab musabab macam aku mention tadi, kitaorg boleh le rileks2 sikit sbb esok koje..okey berbalik story yg aku nak share tadi..malam tadi around kul 7 lebey kitaorg gerak dari Ipoh..n sebenornye masa dlm keta tu aku n mr hubby ada ler bergaduh manja2 sikit..hehe...peh tu mr hubby 10sion kot aku buat muka 'ketat' so dia drive agk laju gak (pengajaran lenkali husband drive,jgn ler gaduh).masa nak sampai kat exit Slim River, aku dengar macam mr hubby ada 'terlanggar' something..kuat gak bunyik dia..aku ignore je la..then aku tgk mr hubby dh slow sikit2 keta n terus parking kat tepi highway..check2,tayar blkg yg belah driver tu pecah..mr hubby terus masuk kat exit Slim River sbb nak cari kedai tayar..tu pun kalau ada yg bukak ler sbb masa tu dah pukul 9 pm.masa bayar tol, tanya ngan jurutol ada x kedai tayar berdekatan..jurutol bagitau ada, x sampai 1 km dari situ..kitaorg pun cari..mmg nmpk ada 2 kedai tayar tapi dah TUTUP..tak de pilihan, masuk kat petronas..parking keta..mr hubby tukar tayar spare..aku jadik asst.ler..dekat 1/2 jam gak kat situ..dah setel tue,terus gerak BUT sebelum tu mr hubby benti kat Plaza Tol Slim River,nak tanya supervisor kat situ kalau macam kes langgar apa benda ntah kat highway tu boleh claim ke tak?aku pun x sure ler pasai ni sbb masa mr hubby pi jumpe supervisor tu,aku duk tggu kat luar je.explaination supervisor tu,kena buat report kat balai n ada lagi ler prosesnye..tapi dia cakap,itupun belum tentu dapat claim..abis nak buek camno,nasib x baper baik semalam..dah dengar explaination supervisor kat Plaza tol tu kitaorg terus gerak je lah..alhamdulillah..selamat sampai kat umah..masa dah sampai baru mr hubby cakap risau even dah tukar tayar spare sbb tayar spare x leh jalan jauh2..tapi pas dah tukar tayar spare tu mmg mr hubby bawak keta slow n steady je ler..pengajaran :-)

You Might Also Like

2 Comment