Bunga2 Matahari..

10:47

Pokok bunga mak bagi aku kekurangan air sebabnya aku yg malas tahap gaban ni tak mo siram air..hihi..tengok ler dah kekuningan..ni kalau mak tengok, sure kena bebel..beria ler mak aku tanam pokok ni, dah membesar & sihat baru bagi kat aku..dapat kat anak dia a.k.a aku, hmmm..tengok ler sendiri hasil jaganye macamne..mr hubby pun ada tegur, ni kalau mak tengok mesti bising..memandangkan semalam cuti, aku pun merajinkan diri siram & buang daun yg kuning tu..n aku try untuk siram pokok bunga tu tetiap hari.. :D


aku ni part kalau tanam @ jaga pokok bunga ni pemalaih sikit..lagipun org2 tua kata bukan aku yg kata, jenis tangan aku ni panas rasanye sebab tanam pokok bunga ke pokok buah ke, x menjadik..tu yg buat aku lagi malas tang bunga2 ni..sesapa yg penah gi umah aku, tau ler kat laman umah aku yg ada tanah sikit tu tak de bunga2 bagai..rumput ada..rumput tak yah letak baja2 ke hapa,harini cabut esok dah tumbuh yg lain..hehe.. kadang2 kalau lalu kat  rumah area situ aku tengok ada gak dorang tanam bunga2..cantik je aku nengok..rumah aku..rumput je yg ada..kalau blkg kwsn umah aku, lagi best..rumput2 dah tinggi aku nengok..nak membersihkan hari weekday,koje..weekend lak, mr hubby penat..nak rehat..aku nak tolong kerjakan sorang2, mmg tak larat ler..aku berpeluh2 kat luar, mr hubby duk rileks,goyang kaki dalam umah nengok citer anime feveret dia..mana aci..hehe..sorry, syg..tak kutuk tau..nak aci kita buat dua2 yeak..tu pun kalau awak larat..saya okey jer..hehe

P/S : haishhhh..ntah apa2 aku ni tajuk & entry tak kena mengena ngan Bunga Matahari..pasal bunga je..tak tau nak buh tajuk apa..tetiba teringat lagu Maya ni..Bunga-bunga matahari..lalalala..

You Might Also Like

8 Comment

  1. samalah. aku pun bab2 bunga ni memang tak reti..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita serupaaaa..haha..mmg failed bab2 bunga ni..

      Delete
  2. ika xsuka tanam bunga . ika suka tgk je bunga . hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak jenis tangan panas..x rasi tanam bunga..confirm x jadik..so tengok je lah bunga2 kat umah jiran2 akak tu..

      Delete
  3. Sy sangattttt sukeee bunge.. tapi asal tanam je pokok mesti mati.. Sedih betol.. X pernah nak berjaya lg la tanam bunge even pokok cactus pon x leh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita serupaaaa..saya penah beli cactus yg cute2 kat Cameron Highlands..pun tak menjadik..

      Delete
  4. jap je suke.. n xcited nak tanam bunga... skali biar terus.. pepandai la nak hidup, hehe.. kalo tak siram, mmg kering kontang...hhuuhuhuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeeee..macam lebih kurang je kita..mula2 je hangat2 taik ayam..hehe

      Delete