adeh,pedihnyeeee..

19:33

10sionnye kena ulser pulak..jenuh nak mkn,kena adjust2 sikit sebab klu tkena tang ulser tu,pedihnyeee..semalam gi klinik,dpt le ubat sapu tu..perghh,aku letak je kat ulser tu,dh terasa kepedihan dia..tapi tahan je sbb nk bgi cpt elok..dh le esok opis aku ada buat jamuan raya..nk mkn pun x baper selera..tadi aku attend open opis kat dept.member aku,nk mkn pun aku pilih2.penyudahnye aku amik laksa ngan sate + nasi impit sikit..tapi time mkn laksa tu sebenornye kuah dia x pedas pun tapi sebabkan ulser tu,aku rasa cam pedas + pedih..huhu..puncanye aku kena ulser ni last week le,ada few times time makan,aku tergigit kat area2 dlm mulut.aku dh agak mesti jadik ulser ni..mmg betoi pun..10sion tau..pedih..aku pun dah tau pedih,suka benor rasa2 ngan lidah kat tang sakit tu.ajer ngan suka..ulser oo ulser cepat ler elok..aku penah dgr petua,kalau nak cepat elok kumur ngan air garam..tapi tahan je la pedih..erm,pikir punye pikir.x pe la..hehe..aku buh ubat dr bagi semalam je la..tue pun pedih gak..bdenyut2..lepas few minutes dh letak ubat tu,aku rasa cam kebas kat tang luka tu..lama x kena ulser ni..

You Might Also Like

16 Comment

  1. Mmg seksa sgt klu kena ulser. huhu.. org dulu2 selalu sapu bonjela..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tue la pasai sizuka..seksa rasanye kena ulser ni..nk mkn pun kena hati2 & sopan.saya sapu krim yg dr bagi kat klinik je tapi dah 2 hari gigih kumur ngan air garam..pasrah je..hehe

      Delete
  2. huuu sakit nye ulser.. saye selalu kene ulser kalau gosok gigi cepat2.. bila terkene berus tu ke gusi.. memang la 2-3 hari pastu akan ade ulser..lame jgk ulser ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu..dah seminggu ulser ni x elok2 lagi.mggu ni jugak byk jamuan raya kat opis..

      Delete
  3. aku slalu sgt kna ulser...bln rya ni je xde kena..bln posa aritu kna..subhanllah...dh le kurang air, nk berckp pn tahap aku xlalu dh weii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku ni dh lama x kena ulser..yg jadik kena lak sbb mggu lepas time mkn,asik tergigit je kat dlm mulut..mencikkkk ai tau..

      Delete
  4. paling tak suka kalau kena ulser, sakit ohhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me toooo..nk mkn susah klu kena ulser ni..

      Delete
  5. Ulser ni kira penyakit rutinsy kak hehe..sakit pun rasa mcm dh imun kot..lg sakit lg sy belasah makanan pedas2 xpun cer letak ais kiub kt ulser tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uishhh..rutinsy..huhu..x lalu le..kurus akak klu selalu kena sbb x de selera nak mkn..ni dh 2 hari,gigih akak kumur ngan air garam..pedih pun pedih le..tahan je..

      Delete
  6. salam kenal... akak pun slu kena ulser ni... tp allhamdulillah sejak pregnant ni mkn vit dh x kena lg... byk minum air masak k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jugak :-)

      Mmg duk pulun minum air masak ni sbb dh seminggu x elok2 lagi..

      Delete
  7. Fieza... kurang minum air ni.. panas dalam tu kan..
    selalu2 minum air kosong tau... jgn minum air yg berais je... cuaca skrg ni pun tak menentu, jaga kesihatan penting tu dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mebi jugak kot kurang minum air selain asik tergigit dlm mulut masa mkn mggu lps..ni tgh duk pulun minum air masak bebanyak tapi udah le asik ngulang ke toilet je..nk terkucil..hehe

      Delete
  8. kau lh si rambut pjg yg ku kenali di abx...ehehehhe

    ReplyDelete