7 Ringgit

17:15

wah kemain ghajin lagi aku rini..2 entry aku taip harini..gini ler kalau ada idea @ tengah ghajin..yg entry ni aku nak meluahkan ketidakpuasan hati pasai rega makanan yg aku beli t/hari ni..aku ni kalau time hari koje mmg harus beli je lauk siap..balik umah ptg kang, masak nasi & panaskan lauk je..aku mmg selalu beli lauk kat kedai yg sama..tapi aku pasan lately ni, rega mknan dia cam mahai dari besa..macam last week aku beli lauk, aku amik ikan pari masak asam pedas untuk tapau..ikan pari tu 1 je la + 2 bendi..then lauk yg untuk lunch pulak aku amik nasi putih 1/2, ikan pari bakar 1 & sayur sikit..akak tu caj yg ikan pari untuk tapau tu RM4 & yg untuk lunch pun RM4..so total RM9..akak tu cakap rega ikan mahai sikit..hmmm,x pe lah..hari ni aku amik daging masak hitam & mmg aku amik lebey sikit sebab adik aku ada kat umah..masa nak bayar tadi, akak tu cakap "7 ringgit, dik.mahal sikit sebab daging"..aku sampai tanya lagi "baper ringgit,kak..7 ringgit"..akak tu angguk..terkejut aku..mahainya..aku ingat paling mahal pun dalam 5 ringgit ke..sekali, amik ko..7 ringgit dibantainya..muka aku dah kelat..yelah, akak tu pun agak2 le kalau nak caj..sebab aku rasa cam mahal je pdhal aku & member ofis selalu beli kat dia..aku citer ngan member aku, dia pun terkejut..member aku siap cakap lagi, kena boikot ni..x mau beli kat kedai tu..tukar kedai lain lak..


ni ler daging masak hitam yg aku kena caj sampai 7 ringgit..rasa2 mmg rega dia okey ke tu @ aku yg tak gheti pasai rega2 ni..tengok cam banyak ke?hmmmmm

You Might Also Like

4 Comment

  1. not ok.. kadang2 bukan apa.. bila dia tgk pelanggan dah mula ramai dan selalu datang mulalah nak up harga.. mungkin pada dia, kedai dia je yang laku.. sesekali kena tukar angin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kasih for ur opinion..saya dah agak rega tu cam mahai je..mentang2 ler kat kedai dia je yg byk pilihan lauk, sesuka hati nak up rega..betul, nak tukar angin kat kedai lain lak..

      Delete
  2. tringat mase ke bazaar ramadhan dengan famili Mr HuB, beli tempoyak masak (tau kan..) minta 4 hengget, coet jew dia bagi, huhuhu.... pas tu minta tambah skit lagik... pun cam nampak skit juga..maybe time tu cam lapar mata kot.. tah la, heheheh... makcik tu kudukuttt, heeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eMMe : harus ler tau tempoyak masak..org perak..sedap tu..hehe..saya & husband pun penah kena gak masa beli sambal ikan bilis kat bazar ramadhan..mintak 2 @ 3 hinggit,dapat secoet je..berkiranyer ler nak meniaga..hai,nak kutuk lebey2 sama bangsa..

      Delete