AFB Feeds

luahan perasaan

Motip bagitau!!!!!!!

12:36

Pagi tadi masa tengah siap2 nak gi keje, tetiba mr hubby bagitau something..'tau x adik si polan tu dah pegnen no.3'(si polan ni abg pd ex tunang mr hubby..b4 kitaorg jupe dulu, mr hubby baru putus 2nang but mr hubby ngan abg ex still kontek each other) ..huhu..jawapan aku 'dia subur..saya x baper nak subur'..masa tu aku tengah nak pakai minyak wangi..tup, tup masa bukak penutup botol tu, penutup dia leh terbang pulak..mr hubby tanya 'napa?'..aku jawab 'stress'..dah le aku agak bengang pasai something pas tu mr hubby citer pulak pasal ex dia yg ngah pregnen no.3..motip bagitau!!!!otw datang ofis tadi, aku tahan je x mo nangis tapi ada gak ler kuar sikit2..spoil mood betul..tapi dah sampai ofis tadi, harus ler berpurak2 happy je pdhal dalam hati....hmmm..kita kena ler profesionnal kan??professional ler sangat..masalah kat opis jgn bawak ke umah..masalah kat umah jangan bawak ke opis..

TTC

Treatment Alternatif

14:59

waaaa..percubaan kali pertama aku & mr hubby untuk bulan ni tak berjaya..amenda ler aku ni tetiba terus waaaa..mesti readers confuse (wah, ko fieza tulis cam ada je readers ko..ngeeee)..sebenornya gini, bulan ni aku & mr hubby ada try treatment alternatif.. treatment ni unik tau sebab masa jumpa Dr ni dia cuma tengok melalui tangan kita je & dia leh tau apa masalah kesihatan kita..x yah kita nak citer apa2..ngeeee..pas dah jumpa ngan Dr harus la dapat ubat tapi yg best ubat2 dia kiut,comey & manis..ubat ni tak yah telan..buh je kat lidah, bior larut sendiri..manis pun manis..dap dap..hmm,nmpknya kena try untuk 2nd cycle sbb bendera merah dah berkibar..huhu..salah sendiri gak sebab mkn ubat yg kiut lagi manis ni kena pantang dari segi makanan..yg aku & mr hubby main belasah je..x pe, untuk cycle baru ni aku akan try displinkan diri untuk pantang makanan tertentu..bukan sume makanan..ada ler beberapa yg tak digalakkan untuk makan..treatment alternatif ni aku dapat info dari forum yg aku selalu joint dulu tapi skrg dah jarang..sebelum start treatment ni, aku ada chat ngan 2 org member yg try & dah berjaya..sorang masa 1st cycle berjaya & lagi sorang, 2nd cycle baru berjaya..doakan aku & mr hubby berjaya yea untuk 2nd cycle ni..treatment apa ni..adaaaa la..nnti2 aku share kat sini..

ofis

Boss aku daaa

10:20

Hari ni bos aku tak de..outstation ke Terengganu..petang ni baru balik KL tapi esok ler dia masuk keje..best tu..siap aku pasang radio, volume agak kuat jugak ler tapi kat dalam bilik aku je lah..hehe..Tadi tengah best2 aku melayari fb & bw, tetiba phone aku berbunyi..aku terus jawab guna earphone je coz kat earphone kan ada button untuk tekan jawab..conversationnya macam kat bawah..oleh sebab aku tak bukak phone sebab terus jawab guna earphone, aku tak tau sapa call..

me : hello??
org yg call : hello, u kat ne ni?
me : ni sapa ni (dalam nada yg agak tinggi)..hehe
**masa ni aku terus bangun, sekali tengok2 kat kaki sebelah pakai selipar ke tandas, sebelah pakai sandal dtg keje..haha..adoiyaiiii..nasib aku jawab phone dalam bilik aku je,buatnya 1 ofis aku meround..malu aiii..
org yg call : hahaha (gelak2)..
**biler dengar cara gelak tu baru aku dapat agak..
me : SUB (bos aku daaaa)..terus nada aku bertukar sopan2 gitewww..
SUB :  macamne memo yg hntr kat pejabat KSU..dah dapat balik (bos tanya pasal keje)
me : belum lagi..KSU minit memo tu kat Dato Timbalan untuk diskuss dulu..bla,bla,bla....

moral of the story, lenkali check kat phone sebelum jawab call..ni aku,men jawab je..suka suki tinggi sore kat bos..hehe..


LifeStyle

7 Ringgit

17:15

wah kemain ghajin lagi aku rini..2 entry aku taip harini..gini ler kalau ada idea @ tengah ghajin..yg entry ni aku nak meluahkan ketidakpuasan hati pasai rega makanan yg aku beli t/hari ni..aku ni kalau time hari koje mmg harus beli je lauk siap..balik umah ptg kang, masak nasi & panaskan lauk je..aku mmg selalu beli lauk kat kedai yg sama..tapi aku pasan lately ni, rega mknan dia cam mahai dari besa..macam last week aku beli lauk, aku amik ikan pari masak asam pedas untuk tapau..ikan pari tu 1 je la + 2 bendi..then lauk yg untuk lunch pulak aku amik nasi putih 1/2, ikan pari bakar 1 & sayur sikit..akak tu caj yg ikan pari untuk tapau tu RM4 & yg untuk lunch pun RM4..so total RM9..akak tu cakap rega ikan mahai sikit..hmmm,x pe lah..hari ni aku amik daging masak hitam & mmg aku amik lebey sikit sebab adik aku ada kat umah..masa nak bayar tadi, akak tu cakap "7 ringgit, dik.mahal sikit sebab daging"..aku sampai tanya lagi "baper ringgit,kak..7 ringgit"..akak tu angguk..terkejut aku..mahainya..aku ingat paling mahal pun dalam 5 ringgit ke..sekali, amik ko..7 ringgit dibantainya..muka aku dah kelat..yelah, akak tu pun agak2 le kalau nak caj..sebab aku rasa cam mahal je pdhal aku & member ofis selalu beli kat dia..aku citer ngan member aku, dia pun terkejut..member aku siap cakap lagi, kena boikot ni..x mau beli kat kedai tu..tukar kedai lain lak..


ni ler daging masak hitam yg aku kena caj sampai 7 ringgit..rasa2 mmg rega dia okey ke tu @ aku yg tak gheti pasai rega2 ni..tengok cam banyak ke?hmmmmm

petua

Ikan keli

14:45

Semalam lepas gi tengok umah baru adik aku kat area Kajang,aku & mr hubby singgah TESCO sebab dah kehabisan beras & bahan-bahan mentah (ikan,ayam,daging). Masa tengah2 beli bahan mentah, sekali mr hubby terberkenan pulak nak makan ikan keli..memang masa tu ada promosi ikan keli..siap dah siang semua..cuma amik, timbang, basuh & goreng..adoiiii,kesabaran je aku..sebab nak goreng ikan keli ni & rupa ikan tu. lagipun dulu sebelum aku kawen,penah abah beli ikan keli mak suh abah siangkan, basuh & goreng sebab GELI & nak goreng tu, meletup2..so korang tau le aku mewarisi dari sapa attitude ni..hehe..aku ni kalau nak goreng ikan biasa ke ayam ke,aku tak kisah..tapi ikan keli..eiiii,dah le ghupe ikan tu cam *tettt*, tak mau sebut..paham2 sendiri je lah..buatnya korang ada yg minat makan ikan keli ni,aku sesuka hati nak nak sama kan rupa ikan keli tu ngan *tetttt*..ni pada pndangan mata aku le..masa mula2 tu mr hubby nak amik 2 ekor sebab dia cakap takut tak cukup..aku cakap cukup le untuk dia & adik aku yg kebetulan ada tido kat umah kitaorg malam tadi. Peh tu bagi syarat gak suh mr hubby basuhkan ikan tu..dah dapat green light dari aku, mr hubby amik jugak sekor..itu pun dia saja tnya, kalau nak amik 2..aku geleng kepala x mo..1 je..mr hubby cakap, dia tau napa aku x kasi dia beli ikan keli ni masa mula2..dah tau napa, lagi dia nak jugak,kan????so, dah setel beli barang2 kat TESCO..balik umah, tepon mak tanya camne nak goreng ikan keli tanpa meletup2..kat bawah ni step2 dia..sorry le pes time goreng ikan keli..


ikan keli dah siap basuh, RENDAM ngan TEPUNG GANDUM & AIR ASAM JAWA sekejap untuk  ilangkan lendir2 kat ikan keli ni..mak cakap dah rendam ni masa basuh kalau ada lendir lagi, basuh sampai bersih..masa basuh ikan ni, aku pegang kat ekor je..huhu

lepas tu LUMUR ngan KUNYIT & GARAM..kasi lebey sikit garam & kunyit tu..masa lumur ikan ni ngan kunyit & garam, aku guna sudu & senduk..nak gaul guna tangan..oh noooo...
ni petua mr hubby lak..BUH GARAM dulu dalam minyak yg nak goreng ikan keli ni
ikan keli tengah digoreng..patutnya mak aku cakap suh belah 2 ikan ni tapi mr hubby x mo..huhu
siap digoreng..


dah siap goreng, apa lagi makan timeee ler..licin mr hubby kerjakan ikan keli goreng ni..mr hubby siap cakap, isi ikan keli ni sedap,lembut je..erm, mmg ler lembut la sedap le tapi aku nak pegang ikan ni pun geli..siap imaginasi aku dah ke lain..hehe..


p/s : aku tulis pasai entry ikan keli goreng ni bukan ler pasaipa..x mo le korang ingat aku ni ngengada lak,goreng ikan keli pun nak tulis kat blog????aku cuma nak tulis PETUA untuk goreng ikan keli ni je..aku ni kan pelupa sikit..kot2 nanti mr hubby request suh goreng lagi ikan keli..syg,kalau boleh tak yah ler ikan keli..ikan lain x pe.. :D

LifeStyle

Fobia

10:36

sayangggggggg..berlari aku naik ke tingkat atas, terus masuk kat bilik.siap tutup pintu lagi.panggil mr hubby..masa tu lak mr hubby tengah membuat pelaburan saham dalam bilik ayor.besa ar pepagi tu ler rutin mr hubby ku itu..mr hubby bukak pintu bilir ayor sikit,peh tu dia tanya napa?aku pun bitau ler ada kucing kat tingkat bawah (lorrrr,kucing pun takut ke????)..orang lain tak takut kucing, aku je penakut ngan kucing..ada bad history ngan kucing..masa kecik2 penah kena kejor ngan mak kucing sebab aku kaco anak dia..ngeeee..masa kena kejor ngan mak kucing tu ntah camne aku terjatuh kot, mak kucing tu apa lagi terus ler cakar aku..hihi.padan ler muka aku,kan..sejak tu aku fobia ngan kucing..pagi tadi yg aku menjerit panggil mr hubby sebab terkejut tengok ada kucing berlari dari dapo ke ruang tamu..dah kata aku fobia ngan kucing, mana lak datang kucing sebab dah tentu2 ler aku & mr hubby tak bela kucing..tu yg berlari aku naik balik ke tingkat atas..masa aku masuk bilik, mr hubby kan tengah buat pelaburan saham so aku tunggu ler dia kat dalam bilik sampai setel..peh tu kitaorg turun together2..mr hubby cari2 kucing tu.duk meow,meow,meow.mr hubby try tengok kat celah sofa/bilik bawah/dapor/tingkap tapi x de..peh tu mr hubby selak langsir tingkap, tengok2 rupenye salah satu tingkap tu terbukak sikit so mebi kucing tu keluar/masuk ikut situ..tapi 2 hari dalam minggu ni mmg aku pasan bila pagi2 aku turun ke dapor nak masak ayor, aku tengok tong sampah jatuh dlm keadaan terbaring..aku cam pelik gak macamne boleh jatuh sebab tingkap dapo/tingkap bilik air tutup.kalau nak kata angin tiup kuat sangat ler sampai masuk dalam umah..tapi aku ignore je lah..pagi ni baru ler terjawab kemusykilan aku..ghupe2nya ada kucing keluar/masuk dalam umah aku ikut tingkap yg terbukak tu..hmm..no wonder ler kan..tadi peh mr hubby cari2 kucing,x de..terus aku masak ayor & mr hubby tunggu kat sofa..tingkap yg terbukak tu, aku tutup..ngeeeee..mintak mahap ler, aku ni mmg penakut ngan kucing..masa kitaorg bersiap2 nak gi keje tadi, mr hubby cakap 'kucing tu pun takut tengok orang'..aku jawab 'yelah, saya takut tengok kucing, kucing tu takut tengok saya.tu yg berlari kucing tu keluar'..hehe..

ofis

ooooooooo 5S

15:53

5S bilik bos lagi..hai,selagi para penilai 5S belum datang tengok..ni le koje aku kena make sure bilik bos teratur n bersih..semalam bos cuti so aku buat 5S lagi kat part mana2 yg patut cam dalam laci yg bersepah2 ngan kertas2 n resit2 kad kredit bos..sume bos aku campak dalam laci..aku ni jenis suka membuang mana2 yg tak berkenaan tapi memandangkan barang2/kertas2 dalam laci bos so tak leh la nak buang suka suki je..buatnya tetiba nanti dia tanya,free2 je aku kena marah..suka2 hati buang barang orang..hehe..hmm,ni aku share pic sebab semalam pas dah kemas2 aku snap gambor..bahan bukti..sebab ada sorang pegawai kat tmpt aku ni macam saja je nak cari salah aku..so,nanti kot2 dia tanya boleh ler aku tunjuk bukti,kan..

kemas dah ataih meja bos..

kat sofa pun sama gak..kemas je..
rak ada buh label
kabinet pun berlabel gak
wayar berserabut je..tak gheti nak kemas lagu mana..ikat je ler bagi nmpk cam cun sikit..
wayar ni pun sama gak..kasi ikat je..
opssss..tetiba ada kad lak..hmmmm..kemas2 jumpa ni..aku tak baca pun (boley caya ke aku tak baca.ngeeee).snap pic je sbb aku suka kad dia kiut je..


LifeStyle

Bunga2 Matahari..

10:47

Pokok bunga mak bagi aku kekurangan air sebabnya aku yg malas tahap gaban ni tak mo siram air..hihi..tengok ler dah kekuningan..ni kalau mak tengok, sure kena bebel..beria ler mak aku tanam pokok ni, dah membesar & sihat baru bagi kat aku..dapat kat anak dia a.k.a aku, hmmm..tengok ler sendiri hasil jaganye macamne..mr hubby pun ada tegur, ni kalau mak tengok mesti bising..memandangkan semalam cuti, aku pun merajinkan diri siram & buang daun yg kuning tu..n aku try untuk siram pokok bunga tu tetiap hari.. :D


aku ni part kalau tanam @ jaga pokok bunga ni pemalaih sikit..lagipun org2 tua kata bukan aku yg kata, jenis tangan aku ni panas rasanye sebab tanam pokok bunga ke pokok buah ke, x menjadik..tu yg buat aku lagi malas tang bunga2 ni..sesapa yg penah gi umah aku, tau ler kat laman umah aku yg ada tanah sikit tu tak de bunga2 bagai..rumput ada..rumput tak yah letak baja2 ke hapa,harini cabut esok dah tumbuh yg lain..hehe.. kadang2 kalau lalu kat  rumah area situ aku tengok ada gak dorang tanam bunga2..cantik je aku nengok..rumah aku..rumput je yg ada..kalau blkg kwsn umah aku, lagi best..rumput2 dah tinggi aku nengok..nak membersihkan hari weekday,koje..weekend lak, mr hubby penat..nak rehat..aku nak tolong kerjakan sorang2, mmg tak larat ler..aku berpeluh2 kat luar, mr hubby duk rileks,goyang kaki dalam umah nengok citer anime feveret dia..mana aci..hehe..sorry, syg..tak kutuk tau..nak aci kita buat dua2 yeak..tu pun kalau awak larat..saya okey jer..hehe

P/S : haishhhh..ntah apa2 aku ni tajuk & entry tak kena mengena ngan Bunga Matahari..pasal bunga je..tak tau nak buh tajuk apa..tetiba teringat lagu Maya ni..Bunga-bunga matahari..lalalala..

tayar oo tayar

15:31

Rasanye sume tgh bercuti bersempena Hari Malaysia semalam..wah,aku yg ghajin  mengupdate blog..sebenornye ada story nak share..macam entry lepas yg aku update pasai feveret mr hubby,kitaorg balik ipoh hari jumaat tu coz hari sabtu ada buat kenduri sikit kat sebelah mr hubby...malam semalam aku n mr hubby dah gerak balik KL sebabnye harini cuti so boleh le aku mendobi kain2 baju yg mggu lepas punye n menyeterika baju2 keje utk mggu ni.kalau balik harini,aku ler yg lotih nak menyetelkan keje2 tu..selain sebab musabab macam aku mention tadi, kitaorg boleh le rileks2 sikit sbb esok koje..okey berbalik story yg aku nak share tadi..malam tadi around kul 7 lebey kitaorg gerak dari Ipoh..n sebenornye masa dlm keta tu aku n mr hubby ada ler bergaduh manja2 sikit..hehe...peh tu mr hubby 10sion kot aku buat muka 'ketat' so dia drive agk laju gak (pengajaran lenkali husband drive,jgn ler gaduh).masa nak sampai kat exit Slim River, aku dengar macam mr hubby ada 'terlanggar' something..kuat gak bunyik dia..aku ignore je la..then aku tgk mr hubby dh slow sikit2 keta n terus parking kat tepi highway..check2,tayar blkg yg belah driver tu pecah..mr hubby terus masuk kat exit Slim River sbb nak cari kedai tayar..tu pun kalau ada yg bukak ler sbb masa tu dah pukul 9 pm.masa bayar tol, tanya ngan jurutol ada x kedai tayar berdekatan..jurutol bagitau ada, x sampai 1 km dari situ..kitaorg pun cari..mmg nmpk ada 2 kedai tayar tapi dah TUTUP..tak de pilihan, masuk kat petronas..parking keta..mr hubby tukar tayar spare..aku jadik asst.ler..dekat 1/2 jam gak kat situ..dah setel tue,terus gerak BUT sebelum tu mr hubby benti kat Plaza Tol Slim River,nak tanya supervisor kat situ kalau macam kes langgar apa benda ntah kat highway tu boleh claim ke tak?aku pun x sure ler pasai ni sbb masa mr hubby pi jumpe supervisor tu,aku duk tggu kat luar je.explaination supervisor tu,kena buat report kat balai n ada lagi ler prosesnye..tapi dia cakap,itupun belum tentu dapat claim..abis nak buek camno,nasib x baper baik semalam..dah dengar explaination supervisor kat Plaza tol tu kitaorg terus gerak je lah..alhamdulillah..selamat sampai kat umah..masa dah sampai baru mr hubby cakap risau even dah tukar tayar spare sbb tayar spare x leh jalan jauh2..tapi pas dah tukar tayar spare tu mmg mr hubby bawak keta slow n steady je ler..pengajaran :-)

mr hubby

Feveret Mr Hubby

12:58

feveret mr hubby..bukan haruss dah tapi wajib kalau balik kg mr hubby kat Ipoh..


menu kat situ simple je..nasi putih,ayam goreng biasa @ ayam goreng berempah,campuran sayur sikit,kuah kari..tue je..tapi mmg sedap ler..layannnnn..hehe..murah pun murah..nama kedai ni klu x silap "Gerai makanan n minuman Rahamath" tapi mr hubby pnggil kedai Ali sebab owner dia nama Ali..kedai dia bersebelahan ngan Masjid Negeri Perak dekat ngan IPK Ipoh (tempat koje M.I.L)..kedai dia kecik je,x de la gah mcm Restoran 5 star..tapi yg penting mknan dia sedap especially ayam berempah tu..ni pun dh jadik feveret aku jugak..mr hubby yg ajar..hehe..btw,kedai ni bukak hari bekerja je dari 12-3 ptg..even dia bukak kejap tapi customer ramai..gambar kat atas ni masa aku ngan mr hubby balik Ipoh hari Jumaat lepas..ptt ler mr hubby ajak gerak awal hari jumaat tu,rupe2nye mr hubby nak gi makan kat sini..hmmm..syg,syg..ikut je la sbb aku pun suka makanan kat sini :-)

ofis

mencik,mencik,mencik

17:23

Aku menyampah,hokayyyyy ngan bos aku yg tak baper nak sedor diri tu.report ngan bini dia baru tau.tadi staff yg status anak dara tu dengan slambernya mintak duit ghaya kat bos aku..aku terkezut, bos aku bagi..so tadi aku pi merisik2 ngan anak dara tu, bos bagi baper hinggit..ngan bangga dia cakap, 'yg pasti bukan kaler merah'..erm,xkan ler bos aku bagi singgit @ 5 hengget je..confirm2 lebey,kan..x pe,x pe bos..nnti kalau ada keje-keje personal, suh anak dara tu buat yeak..saya buat keje yg bkaitan ofis je..bos kan baik..ngan anak dara tu boleh bagi duit ghaya,gi belanja makan..yg anak dara tu boleh tanya ngan aku "ko x gi mintak ke ngan bos?".helloooo,ex bos aku yang dulu tu tak yah mintak pun,dia bagi sendiri..siap masa ex bos aku ni bersara, aku dapat set pinggan mangkuk yg ala2 org kaya tu lagi..mencikkkk tul ngan bos yg ni..

LifeStyle

Oral Aid

12:46

legaaaa..ulser aku dah beransur baik..baru ler selera nak makan..kalau idok, time makan aku duk pikir2 nak makan ke tak..tambah2 kalau pedas pulak..adoi,10sion nak makan.kalau kena ulser ni, nak makan pun 10sion.itu aku ler,org lain tak pasti..masa aku baru2 kena ulser ritu, ada le gi ke klinik.dapat ubat sapu tapi masalahnya lepas aku sapu ubat tu, rasa luka ulser tu jadik lagi besor & pedih memanjang..pulak tu, lepas buh krim klinik tu, bibir aku kebas..ada sekali terkena kat lidah, kebas lidah aku jap..terus aku stop buh ubat klinik..pas tu aku teringat ler dolu2 masa zaman aku anak dara gitewwww,penah gak kena ulser ni & aku ada beli ubat kat farmasi..seingat aku,masa guna ubat farmasi ni ulser aku cepat elok..jadiknya hari jumaat lepas, aku pi mencari ler kat farmasi..sampai2 je kat farmasi terus aku mention nak cari ubat untuk ulser tapi selain dari bonjela..bonjela, x mo le..aku penah try tapi tak baper mujarab ngan aku..salesgirl tu terus keluarkan ubat ulser tapi jenis lain..aku tak mo..sambil2 tu dia cari yg jenis lain,tengok2 ada yg macam aku penah beli dulu..confirm terus beli..lepas 2-3 hari letak ubat ni, alhamdulillah ulser aku pun dah makin elok..legaaaa ai..taraaaa..ni ler obat farmasi yg serasi ngan aku tu..kecik je bekas dia..rega pun murah je..


ORAL AID

Aidilfitri

Aidilfitri @ Ofis

10:39

Meh aku nak mengupdate gambor2 masa jamuan raya kat ofis minggu lepas..lambat sikit sebab aku nak transfer dari phone & ada antara gambor ni aku amik dari kamera ofis.macam ada je org nak nengok (ferasan)..tak kira ler, aku nak update gak..


Bahagian Pembangunan Usahawan, KKRM
Timbalan bos bercakap bagi pihak bos sebab bos aku time2 ni ler dia gi Bank pulak..katanya nak kuar duit..tapi x de pun kitaorg dapat duit ghaya..tak abis2 aku ni ngan duit raya..hehe


Kitaorg kat luar bilik mesyuarat..berfoto ler..
kitaorg
kitaorg lagi
kitaorg jugak
tambah lagi beberapa orang
kat meja makan VVIP lak..belum start lagi masa ni..pegawai2 tak abis2 bercakap lagi kat dalam bilik mesyuarat tu..


pegawai & kakitangan ofis aku..nak tau bos aku yg mana..erm,confirm le yg duk tengah pakai baju melayu purple kaler..


antara menu yg ada :

Lauk pauk nasik beriani
lauk nasik beriani lagi, pencuci mulut
laksa johor & sate
kuih muih, rojak, satar




popia & mihun sup
popia & mihun sup..yg pakai baju melayu ni tokeynye..staff bhg.aku gak..


ABC
ni pulak time aku & kengkawan ofis attend jamuan raya kat bahagian lain..


 
aku masa ni baru2 kena ulser, 10sion nak makan..nengok ler muka aku seyes je..

Jamuan raya Kementerian punya, aku tak bawak hp so tak de le gambor2nya..Masa jamuan Kementerian ni ada persembahan dari retis2 veteran cam Datuk Khatijah Ibrahim, Salamiah Hassan & Jamal Abdillah..

Aidilfitri

2 in 1

13:56

Aktiviti hari sabtu (8/9/2012) attend open house kakak mr hubby merangkap celebrate bday anak dia, Aril & abg si Aril..x ingat apa ke nama dia..boleh pulak lupa nama anak buah..hehe..sebab lupa tu, jarang duk pnggil2 dia kalau gi umah kakak mr hubby ni..selalu duk pnggil si Aril ni je..yolah Aril ni kan berkenan benor ngan mr hubby..kalau mr hubby nak dukung dia, laju je tangan dia duk hulur..aku, kalau dukung dia..dia dah meronta2, x mau duk diam..sabor je lah aku..tue aku malaih nak dukung dia..

ni ler bday boy dia..Aril ni mmg suka bangat ngan mr hubby..ngan aku , pandang pun idok (cian aku)..

kek dah potong sebab aku & mr hubby sampai lewat..boleh pulak jammed kat Federal Highway around kul 9 pm..
Masa aku & mr hubby sampai rumah kakak mr hubby ni dah pukul 10 mlm lebih kurang coz kat Federal Highway, jalan jammed macam hari koje..kalau hari koje tu, tak pe gak ini hari cuti, malam pulak..hai,kesabaran je dalam keta..sampai2  kek of course ler dah potong. hadiah pun kitaorg tak beli..hihi..masa nak gerak balik umah tu, salam2 ngan kakak mr hubby, siap kena sound lagi pasai tak beli hadiah kat anak dia..kakak mr hubby cakap kitaorg kedekut ler, apa ler..lantok ler..yg penting kitaorg datang gak, tunjuk muka..selain dari kek ni ada la menu lain tapi katanya sampai dah lewat jadik malas ler aku nak snap picture menu yg lain..aku snap gmbor kek ni je..akceli selain dari open house kakak ipar aku ni, hari & waktu yg sama ada member U aku buat open house gak kat area Cheras tapi udah bertembung pulak ngan open house kakak ipar, so kena ler pilih..

Dapur FiezaSani

Nasi Goreng Kicap

11:47

Cuba resipi baru..favourite mr hubby..komen from mr hubby,sedap..

Resipi amik kat SINI 

 Bahan-bahan:

4 cawan nasi
3 biji bawang merah*
2 ulas bawang putih*
Sedikit ikan bilis*
5 biji cili api* (letak 4 biji je)
(Semua bahan bertanda * ditumbuk) 
1 sudu makan sos tiram
1 biji telur dikacau
1/2 btg carrot dihiris panjang (x letak)
3 tangkai kacang panjang dihiris (x letak)
Kicap secukupnya
Sedikit garam (tukar letak kiub ayam sikit)

Cara-cara:

1)Tumis bahan yang ditumbuk hingga wangi. Masukkan sos tiram.
2)Pecahkan telur dan gaul higga masak.
3)Masukkan carrot dan kacang panjang.
4)Tuang nasi dan gaul rata.
5)Masukkan kicap secukupnya.
6)Sedia dihidang.

which 1?

20:12

Iron rosak..pagi tadi Mama tak sengaja buat  iron jatuh so kat bhg blkg iron tu dah pecah..jadiknye kena beli iron baru ler nmpknya..hati dah lama berkenan ngan garment steamer macam gambar kat bawah ni..selalu kat kedai/butik baju yg ada..dulu aku penah koje kat kedai baju so ada ler try guna steamer ni..macam senang je cara nak guna tapi tadi dah survey2 dalam tenet ada yg kata okey n ada kata tak okey pulak..abis camno..


atau nak pilih yang ni..steam iron

atau pun yang biasa lorrrr..


mr hubby suh pilih je..rega tak menjadi masalah..aku lak tadi emo sebab 10sion tak tau nak pilih yg mana satu..hai,nak cari iron pun 10sion..ntah apa2 ler aku ni..

ofis

mini 5S

16:05

Al kisahnya tadi aku dapat kol dari urusetia,dorang nak amik gambar bilik2 bos kat Kementerian untuk bertanding mini 5S..sepantas kilat aku kemaskan bilik bos aku yg bersepah2 ngan fail2 atas meja dia tu..bukannya aku tak nak kemas tapi hari ni aku kemas, esok dah menimbun2 fail & folder mesyuarat dalam tray tu..sampai kadang2 aku malaih nak kemas je..bos aku ni pemalaih sikit & tak baper nak kemas orangnya..gambar sebelum,aku lupa nak snap tadi sebab nak cepat b4 urusetia datang amik gambar..kat bawah ni hasilnya selepas..bezanya cuma fail2 yg menimbun dalam tray atas meja tu, aku dah bagus punya sorok kat dlm kabinet blkg tu..hihi..pandai tak aku..janji nampak kemas,kan..

hasil keja mengemas 15 minit..hehe..clean & clear

sofa bilik bos..sofa ni mmg selalu clean & clear je sbb bos aku jarang lepak kat sofa ni..

LifeStyle

rambut pnjg,rambut pendek

20:45

semalam jamuan raya kat bhg.aku n hari ni jamuan raya kat kementerian pulak..fuhhh,kekenyangan tapi x bestnye ulser aku masih x elok lagi..nk makan pun amik menu yg x pedas..huhu..gambar jamuan raya kat bhg.aku ada tapi next entry aku update sbb gmbr2 sume dlm hp (perasan retis..hehe..)

jamuan raya kementerian tadi ada artis jemputan lagi..artis veteran mcm datuk khatijah ibrahim,jamal abdillah ngan salamiah hassan..agaknye menteri kerja raya minat artis lama2 kot..masa datuk khatijah nyanyi tadi,dia turun ke meja2 so ramai le yg amik kesempatan tngkap gmbor ngan dia..aku ngan member bdiri kat pintu so kitaorg tgk je lah..lagipun tdi aku tak bawak turun hp sbb bateri dah low..tapi best part jumpa ngan member yg satu opis ngan aku dulu tapi dia dh bertukar..dulu masa dia kat sini,aku paling close ngan dia..rasa boleh ngam ngan dia..tadi masa nmpk dia, wah kemain pnjg rmbut dia..aku lak rmbut pendek..dulu,aku yg rmbut pnjg smpai kat montot.ni dia pulak.rmbut aku yg pendek..'x pe,su rmbut akak cpt pnjg..hehe'..

LifeStyle

adeh,pedihnyeeee..

19:33

10sionnye kena ulser pulak..jenuh nak mkn,kena adjust2 sikit sebab klu tkena tang ulser tu,pedihnyeee..semalam gi klinik,dpt le ubat sapu tu..perghh,aku letak je kat ulser tu,dh terasa kepedihan dia..tapi tahan je sbb nk bgi cpt elok..dh le esok opis aku ada buat jamuan raya..nk mkn pun x baper selera..tadi aku attend open opis kat dept.member aku,nk mkn pun aku pilih2.penyudahnye aku amik laksa ngan sate + nasi impit sikit..tapi time mkn laksa tu sebenornye kuah dia x pedas pun tapi sebabkan ulser tu,aku rasa cam pedas + pedih..huhu..puncanye aku kena ulser ni last week le,ada few times time makan,aku tergigit kat area2 dlm mulut.aku dh agak mesti jadik ulser ni..mmg betoi pun..10sion tau..pedih..aku pun dah tau pedih,suka benor rasa2 ngan lidah kat tang sakit tu.ajer ngan suka..ulser oo ulser cepat ler elok..aku penah dgr petua,kalau nak cepat elok kumur ngan air garam..tapi tahan je la pedih..erm,pikir punye pikir.x pe la..hehe..aku buh ubat dr bagi semalam je la..tue pun pedih gak..bdenyut2..lepas few minutes dh letak ubat tu,aku rasa cam kebas kat tang luka tu..lama x kena ulser ni..

LifeStyle

Merokok

14:33

eh,eh dah bulan september..lamaaaaaaanya aku tak update blog ni..sebenornya tak de story pun nak ku share..erm,tapi memandangkan bos aku tak de ni boleh la aku story sikit pasai conversation semalam kitaorg & akak ipar masa aku & mr hubby gi ke umah dia coz nak amik stok kek buah & kek coklat..opis aku nak buat jamuan raya esok so dorang order kek buah kat aku.eh,jap jap..dah lari topik pulak..ni storynye..conversation antara aku, mr hubby & akak ipar..

mr hubby tengah merokok masa conversation ni.

akak ipar : sani,benti ler merokok.tu pun mempengaruhi kesuburan gak.
mr hubby : dah try kak..tak leh..
aku : kalau nak benti,mana boleh mendadak kak..kena slow2..
akak ipar : ala,beli la yg ubat untuk benti merokok tu (apa ntah nama ubat tu..aku lupa ler..)
mr hubby : mahai ler,kak..dari beli ubat tu,mahai baik sani tukar hisap rokok murah je.
akak ipar : kesian fieza,nanti dia menangis..shikin (biras aku) dah pregnen..

temperature aku dah naik sikit masa akak ipar cakap ni sebab aku dah okey,x de apa2..dia lak cakap macam tu..apahal..
aku :  x pe lah kak..lang & shikin (adik ipar & biras aku) dorang banyak duit..boleh la dah ada anak..(coz biras aku buat bisnes homemade choc & adik ipar aku pun ada side income.tue pasal aku cakap dorang byk duit).
akak ipar : tengok akak, anak berderet2 (5 org anak dia), rezeki murah..
aku : hah,tue pasal le bisnes akak makin berkembang..macam kitaorg ni baru nak mencuba2 berbisnes..

orang-orang jenis macam akak ipar aku, kena bagi jawapan macam ni..sebab kalau aku bagi jawapan standard 'belum ada rezeki lagi ler kak',dia tak paham2 bahasa.hah,tue pasai aku jawab macam ni je..kenkonon macam aku merendah diri ler..hehe..n pasai mr hubby merokok tu bukan la aku menggalakan dia merokok tapi memang aku ada dengar sesapa kalau dah start merokok tak boleh tetiba benti mengejut.kena slow2..but aku tau mr hubby mmg susah pun nak benti merokok.aku pun sedia maklum pasal mr hubby merokok jadik mmg aku tima je..apapun rezeki semua dari Allah..kalau kata dah sampai rezeki aku & mr hubby, Allah akan bagi juga.

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.