Rezeki

14:21

Dah 2 hari aku tak bukak fb personal aku sejak adik ipar aku announce dlm fb, wife dia preggy.aku ada tulis pasal ni dalam entry sebelum ni.malas aku nak bukak fb yg personal tu.nnti adik ipar aku update pasal pregnancy wife dia,aku lak yg emo lebih so baik aku bukak fb bisnes je.semalam aku n mr hubby berbuka kat luar so masa dlm keta,kitaorg ada diskus pasal biras aku preggy ni.aku ckp ngan mr hubby,bukan ler aku nak cakap besar tapi kalau aku preggy, aku tggu dh lepas trimester pertama baru announce yg aku preggy @pun biar org sendiri tau biler tgk perut aku dh memboyot..kenkononnye gitu ler berangannya.mr hubby tnya napa lak aku nak terasa.tu kan berita gembira.mr hubby tnya jugak,aku menidakkan rezekiNYA ke?aku tau rezeki datang dariNYA.cuma sbg manusia biasa n sebagai perempuan mesti la kita ni cepat terasa @ emosi lebih bila tang part zuriat ni.tambah2 bila tau biras kita yg tak usaha apapun macam kita ni tapi dorang yg preggy..of course hati terusik sikit..pagi2 ni, mak mertua tepon mr hubby..aku terus masuk bilik air,mandi.malas nak dgr cause mesti akan borak pasal biras aku preggy ni.elok aku keluar bilik air, mr hubby ckp nak bagitau something tapi dia ckp jgn marah.aku pun dengar je lah.rupa2nya biras aku dah preggy 3 bulan 1 minggu.even mak mertua aku pun tau pasal ni tapi dorang rahsiakan dulu dari aku n mr hubby sbb nak jaga hati kitaorg..hmmm..aku dah sebak masa mr hubby bgitau tu tapi ku tahan air mata ni.tak mau bagi keluar.aku pulak nak cover line terus capai iron board,iron ngan baju2 utk gosok.baju2 keje aku n mr hubby utk minggu ni.pas tu masa tengah iron baju,mr hubby saja borak2 ngan aku,suruh aku luahkan perasaan tapi at first aku tak nak w/pun air mata dah rasa nak keluar.mr hubby ckp kenapa aku nak terasa..tu dh rezeki adik ipar n wife dia.aku just cakap biasa ler perempuan,mesti ada touching2.masa ni mmg air mata dah keluar..aku ckp ngan mr hubby, tu tak mau cakap.sebelum tu aku dh control air mata jgn bagi keluar..terus aku suh mr hubby amik tisu sbb air mata dah meleleh.ntah ar aku ni emo lebih, agknye cik 'P' nak dtg menjengah.aku pun malas n tgh tak de mood utk BBT & TTC buat masa ni..nanti ler kalau emosi aku dah stabil,aku smbg TTC & BBT semula.suhu pun dah 2 hari aku tak amik.bukan tak ingt saja buat2 lupa.....moga nanti Allah makbulkan doa aku & mr hubby untuk mendapat zuriat sendiri..amin..

Note : ada sesapa tau tak prosedur untuk amik anak angkat?

You Might Also Like

2 Comment

  1. Betul tu ma fieza hanya perempuan seperti kita je yg tahu apa yg kota rsa saat mendengar khabar gembira org lain preggy..dlu ea chenta emo.bit now alhamdulillah kekuatan utk menerima berita gmbira org lain dan di turuti dengan doa moga dipermudahkan segalanya..ma fieza nak amik anak angkat ea..cuba add fb anak angkat untul dibela aaudb dekat fb usia perkahwinan 3tahun ke atas boleh memohon...chenta tgu 1thun lbh klau xde juga nak reg kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma chenta,tue la rasa sedih dengar biras preggy sbb setahu saya dia tak buat apa2 pun untuk TTC..tup,tup dia preggy dulu..saya tak nafikan mmg hati terguris tapi tue la dah Allah bagi rezeki kat dia dulu..nak buat macamne,kan..redha je la..hari tu ada diskuss ngan husband,macam gitu le cadangnya..nak register dulu sebab tau proses nak dapatkan anak angkat tu bukan proses yg senang..kena tunggu giliran jugak..nanti saya try add fb/aaudb tu..tq dear :D

      Delete