Boikot

17:00

Hahaha..harini aku boikot bos aku..sebab apa..dia tak bagi duit raya..eh,dah besor2 pun nak duit raya jugak ke?mesti la..kalau keje gomen ni sbg P.A., selalunya time raya bos-bos mesti bagi duit raya punya..tak cayer..cer try tnya ngan sedara mara,kengkawan korang yg ada keje P.A. gomen..sure dorang pun ada dapat duit raya,tau.kalau P.A. kat swasta, aku tak pasti ler pulak. Tapi bos aku yg baru ni sangat KEDEKUT TAIK IDUNG MASIN (kan dah dapat pangkat aku bagi)..kadang-kadang dia belanja sorang staff kat ofis ni,boleh pulak..mentang2 ler staff tu anak dara lagi..aku..pelawa pun tak masa dia bawak staff yg status anak dara tu keluar makan..aku cuma jadik tukang panggil staff tu je time dorang nak keluar..lagi bagus ex bos aku yg dah bersara tu..masa ex bos aku ni masih berkhidmat, time raya ada le dapat dlm serat-dua dari dia..bos baru ni,hampeh..tahun lepas masa 1st time jaga bos yang ni, ada le dia bagi hamper..tahun ni jangan kata duit raya, bayang hamper pun tak de..so memandangkan hari ni dia dah start koje, aku memboikot dia..bos aku ni jenis tak bergaul ngan bos2 lain kat sini so b/fast & lunch dia, aku yg kena beli..tapi memandangkan tak dapat duit raya, harini aku buat dunno je..tengok,tengok tadi ada staff lain belikan makanan dia..hehe..masa bos aku ni masuk pagi tadi, dia tengok je aku tengah b/fast kat tempat aku ni..aku buat tak gheti je..aku pandang pc, melayari fb.boley..ada jugak dia keluar dari bilik dia, duk tanya ada surat ke tak..aku jawab tapi tak pandang pun muka dia..wah,macam kejam je aku....aku tak kejam,okey..tapi as a bos apa ke salah dia bagi duit raya kat anak2 buah..masa sebelum cuti raya ritu, kitaorg kutip duit dari staff untuk buat jamuan raya bahagian..bos aku ni kena bayar lebih sikit la..bila sebut je amaun yang dia kena bayar terus dia cakap masa aku mintak tu, dia tak de duit besar..huh..no komen ler aku..

You Might Also Like

6 Comment

  1. ahaha . aikk bos tak dew duit nak bayar jamuan . tak leh jadi ni . hehehe

    ReplyDelete
  2. amboi.. kemutnye bos tu.. agaknye baru belaja2 jadi bos kot.. tak tahu selok belok dalam dunia kebosan.. kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina,nak kata baru jadik bos idok ler rasanye..dh btahun2 jadik bos..orgnye mmg style kemut sikit nak keluar duit..tapi duk belanja staff yg status anak dara tu gi makan kenny rogers le,kfc le,mcdee le boleh pulak keluar duit..report kat bini dia baru tau..hihi

      Delete
  3. salam aidilfitri buat kak fieza suami isteri..
    untunglah dapat jugak hamper, or duit raya..
    kitorang yang terpaksa pagi raya pun xda yang amek tau, huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri Sheila, suami & baby Raid..

      hamper tu tahun lepas dapat ler,tahun ni bayang hamper pun x nmpk..dpt bos kedekut,gitu ler..hihi..ala,ciannya..dh ler kena koje dipagi raya,org atasan x amik tau pun..sabaq na..akak pun sama ler,bos baru ni buat keje elok macamne pun,dia tak appreciate..

      Delete