Bazar Ramadhan

10:28

Di bulan Ramadhan ni, kebanyakan dari kita macam gambar kat atas ni la..hmmm,aku & mr hubby pun sama jugak..masa 1st day puasa ritu, tak hingat beli roti john sampai 2..lepas berbuka, yang satu pun tak abis..penyudahnya letak dalam peti ais..kenkonon esok panaskan balik & makan..bila dah dipanaskan, ghupenye bila makan dah tak elok..so tong sampah ler yg kenyang..then tak serik lagi tu,beli murtabak..sampai 3 sekali..hmm,2 hari baru berjaya menyetelkan..nasib berjaya habiskan jugak..kalau tak, tong sampah lagi yang kenyang..tak salah nak membeli kat bazar Ramadhan sebab peniaga2 tu pun mencari rezeki..tapi diri kita sendiri kena ler control2 sikit nafsu 'nak itu, nak ini', beli ikut yang kita rasa larat nak habiskan..ayat adik aku ' kat bazar ramadhan sume nak, itu nak, ini nak..bunga api pun nak'..hai,tak tau ler nak cakap sampai bunga api pun nak..rumusannya berbelanja secara berhemah di Bazar Ramadhan (peringatan untuk diri sendiri jugak)..

You Might Also Like

12 Comment

  1. pERINGATAN UNTUK SUE JUGA THANKS FIZA

    ReplyDelete
  2. selalu rambang mata bila g bazar..hehe!
    tp selalu abis rm10 je =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tiap kali gi bazar, sure rambang mata..sume nak beli..tapi selalu set dalam mind, beli yg perlu je..jnji boleh habiskan..

      Delete
  3. selalunya memang akan rambang mata.. biasalah, pergi time lapar, so semua nampak sedap.. lepas ni kena beringat la kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la pasainye,time lapar..sume nmpk sedap..pas tu masa berbuka,dah minum air..makan nasi..dah kenyang..

      Delete
  4. Peringatan untuk diri sendiri juga. sebab setiap kali pergi bazar mesti beli banyak,last2 tak habis pun makan..;(

    ReplyDelete
  5. Takut nak g bazar..sbb rambang mata & sesak...hehehe...kalu g mesti melayang 20 hengget ke atas punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue ar pasai..kalau kat bazar,sure rambang mata..rasa sume nak dibeli..tue ar cuba control2kan diri masa kat bazar.kalau ikut hati,sume nak diborong..

      Delete
  6. ye dear. jgn bazir.. tu nafsu tu, kene lawan n kawal nafsu lapar mata tu namenye, hehehe.. beringat la...jgn wat camtu lagi, hehehee... ala..kite pun same.. tapi mujur my hubby pangkah awal2, heeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. eMMe : betul tu..nafsu je sume nak..macam saya ritu, husband yg nak beli byk2..ikut saya,beli yg termampu kitaorg nak makan je sebab berbuka kat umah,kitaorg ber2 je..haritu,kena bebel ler jugak ngan saya..hihi..

      Delete