S.P.A

10:00


Semalam aku nak update pasai ni tapi memandangkan guna h/p yg canggih sangat tu, tak gheti aku. Tekan huruf ni, huruf lain yg keluar..sabar je la..Okey semalam dalam pukul 9 lebih aku n mr hubby sampai kat SPA ni coz mr hubby dapat panggilan temuduga utk jawatan pembantu tadbir a.k.a kerani.sebenornye jawatan ni jauh dari minat mr hubby yang skrg keje sbg juruteknik komputer tapi datang je lah interview ni..mencuba nasib..kalau rezeki,dapat..tak da rezeki tak pe next time cuba lagi..mr hubby sebelum ni dah penah attend interview untuk jawatan Juruteknik Komputer kat SPA ni tapi cuma berjaya sebagai calon simpanan je sampai sekarang. Aku ada tanya kat member ofis yang senior, kadang-kadang calon simpanan ni ada harapan dapat tapi ikut kekosongan & rezeki..ada tu lebih dari setahun jadik calon simpanan, tup tup dapat surat panggilan kerja..tapi macam aku cakap tadi ler, ikut rezeki masing-masing..mr hubby pun dah banyak kali attend interview SPA ni cuma belum ada rezeki.

 
 
Dewan temuduga,tempat calon2 untuk ditemuduga..dulu pun aku selalu attend interview kat sini..macam2 jawatan aku penah ditemuduga..Jururawat desa,pembantu kaji cuaca,pembantu tadbir,pembantu am pejabat n alhamdulillah aku berjaya jugak dapat keje gomen sbg jawatan P.A..



nombor giliran mr hubby.tadi kitaorg terlewat sikit so dah ramai calon yg menunggu.so lepas register tadi kat kaunter,bagi resume & salinan sijil2,aku n mr hubby lepak jap kat taman (sapa yg penah attend interview kat situ,sure tahu dekat situ ada taman)..so kitaorg lepak kat situ sampai pukul 11 lebih..naik balik kat dewan temuduga tu,baru no.0411..ada 11 org lagi..jadiknye tunggu je la kat tempat menunggu..masa ni calon-calon dah tinggal sikit je berbanding masa mula2 kitaorg sampai.penuh ruang menunggu tu.

Finally, dalam pukul 12.30t/hari baru giliran mr hubby pulak untuk ditemuduga.mr hubby masuk2 je kat dalam bilik ni, aku boleh dengar suara mr hubby sbb lontaran vokal dia kuat.hehe.interview ni kejap je dalam masa 5 minit je lebih kurang.mr hubby cakap penemuduga tu pun tak banyak tanya sangat. cuma dorang tanya kenapa mr hubby nak keje ni padahal kat tempat keje mr hubby sekarang, dia dah junior eksekutif..erm,mmg ler junior eksekutif tapi gaji bayor ciput macam untuk gred 17 tapi buat kerja yang taraf pegawai..hmmmm..

You Might Also Like

6 Comment

  1. Hehe teringat masa intw spa dulu sehari pas kenduri rumah sy. pengantin wanggii lg waktu tu kauu! Dgn inai kaki tgn nye sume org tgk! Blm cite ic hilang lg hehe

    ReplyDelete
  2. lyza : hehe..sweet memories..ada sorang member akak pun,lepas majlis bertandang kat umah husband dia, attend interview SPA ni jugak..inai merah lagi kat kaki n tangan.. :)

    ReplyDelete
  3. salam..


    kalau dpt panggil tebew tu kira dah ok walaupun x tahu bilakah dpt kerja tersebut .

    ReplyDelete
  4. Syira : salam,betoi..setuju sgt..dapat jadik calon simpanan pun dah syukur dari terus kena reject..

    ReplyDelete
  5. ooo..camni rupanya..aku jejak SPA pn xpernah..ehhehehe

    ReplyDelete
  6. fini : gini ler kalau org nak keje gomen,selagi tak berjaya.mmg gigih turun naik turun naik attend i/view kat SPA ni..

    ReplyDelete