Mode : Perasan

10:14

fuh,fuh..dah berabuk blog aku ni tak berupdate..akceli weekend baru ni aku bz sikit plus ada berlaku sikit kekecohan baru2 ni kat rumah famili aku yang baru..tapi tu nanti ler aku story..yang aku nak story pasal tajuk entry ni sbb hari isnin baru ni, aku dah start sakit tekak..perit giler nak telan makanan but aku datang jugak ke ofis.hari selasa pun sama jugak,still sakit tekak..bangun2 je pagi tu aku cek suhu, tinggi 37.2 plus dengan kepala berdenyut2..tapi aku gagah jugak datang ofis memandangkan aku nak buat folder mesyuarat bos yang nak kena attend meeting  kat terengganu..hari isnin tu aku malas nak buat folder mesyuarat tu sbb dah rasa badan macam tak sihat je & aku tak ada mood sebab pagi2 tu aku cari pasal ngan mr hubby..nasib2 aku tak kena naik bas gi ofis pagi isnin tu.padan muka ngan aku ler,duk cari pasai..sapa suruh..okey,dah lari tajuk ni..so hari selasa tu, memandangkan badan aku dah tak sihat..mr hubby dah tanya nak m.c. ke tapi aku cakap tak boleh sebab nak buat folder mesyuarat bos yang ada meeting kat tgg hari rabu (betapa komitednya aku..hehe)..then hari selasa tu, kitaorg cadang nak amik 1/2 hari je sebab kebetulan pulak bos mr hubby yg kerek giler tu cuti..aku pun dah siap isi borang keluar pejabat sebab amik 1/2 hari.whatsapp ngan mr hubby,tanya pukul baper dia leh keluar..dia cakap lepas pukul 2ptg..tak pe lah,nak buat camne..kat ofis aku mmg dah tak tahan dengan kepala berdenyut2, pas tu aircond kuat sangat agaknya terus kena selsema pulak..bos aku pulak, banyak betoi dia punya cekadak..suruh buat itu la,ini la..aku dah tak larat tapi sebab aku kan pekerja cemerlang, jadik kena ler buat seperti 'saya yang menurut perintah'..hihi..lepas pukul 2,kontek terus mr hubby sebab tengok dia senyap je..tak mesej apa pun..mr hubby cakap kena keluar lambat2 sikit around pukul 3 cam tu.sebab kalau keluar awal sangat kena soal siasat dengan guard dekat ground floor..mr hubby cakap, pagi tu ada beberapa org staff dah kena tahan kat guard sebab terlewat masuk. dah macam sekolah pulak..sabar je lah aku..merepek betul ofis mr hubby.then,around pukul 3 lebih tu whatsapp lagi ngan mr hubby, tanya dia dah keluar ke belum..pun dia belum keluar lagi,masih kat ofis..smpai aku pun macam dah bengang ler jugak, aku cakap tak pe lah, tunggu je kul 5.30..tengok2 around pukul 4 baru mr hubby smpai ofis aku. sampai2 je mr hubby terus aku pun amik beg,helmet..berdesup turun kat lobi..terus balik rumah..gi klinik kat area rumah je..so smpai2 tu,dr tanya ler sakit apa?aku pun citer la sakit tekak,demam, selsema,sakit kepala..complete ler..masa dr duk cek2 tu,dr tanya ngan aku 'u pregnant ke'..terus aku jawab tak sebab 'cik p' tengah menjengah aku..takkan ler pregnant pulak,kan..balik2 umah tu,aku memang tak larat ler nak buat apa..lauk aku beli t/hari pun mintak tolong mr hubby panaskan..lepas tu pulak, masa duk baring2 tengok tv, berlari aku ke bilik air sebab muntah pulak.pas tu aku ni selalu kalau demam,jarang kena selsema. ni kena pulak.kalau korang, mau tak perasan kejap..konon2 mengandung..simptom2 dah macam org mengandung je aku tengok..aku cakap ngan mr hubby,kalau tak sebab cik p aku datang ni mmg aku dah syak aku mengandung..lepas tu kebetulan pulak kakak ipar & makcik aku tepon mr hubby,dorang tanya mr hubby kat mane.so mr hubby bagitau le 'ada kat umah sebab aku demam',pas tu dua2 tanya soklan yang sama 'fiza dah ada isi ke'..adoiyai,sabor je lah aku..sebab cik p aku datang je ni,kalau tak confirm aku pun PERASAN ingat aku mengandung.. :D

You Might Also Like

12 Comment

  1. ingatkan perasan ape tadi?. hehhe.. sy pun akan ingat akak ngandung kalau akak tak cerita pasal cik P tu :)

    ReplyDelete
  2. ros_reeza : tue la pasainye..kalau tak sebab cik p tu mmg akak pun perasan akak mengandung..hihi :)

    ReplyDelete
  3. hihi...tu la..ingtkn perasan pe td..:) anyway..moga2 tu jd petanda nk dpt si comel nnti..amin..:)

    ReplyDelete
  4. zaxx : tau x pe..insyallah,amin :D

    ReplyDelete
  5. alahai cian fiza..mane tau itu petanda kot? wina doakan ye

    p/s; wina pun sakit kepala & selsema teruk sejak semalam tapi dtg keje jugak..pekerja cemerlanglah katakan? hikhikhikk

    ReplyDelete
  6. Wina : tima kaseh dear..tadi citer ngan sorang member saya,dia pun cakap tu petanda kot untuk cycle lepas ni..hihi..

    P/s : wina,betui2..kita kan pekerja cemerlang..x sihat,x sihat pun gigih dtg ofis..siapkan keje..mana nak cari pekerja cam kita ni..hehe

    ReplyDelete
  7. aa'ah la dear, ade sesetengah org tu, tanda2 cik P cam pregnant... tapi takde rezeki u lagik, kalo tak, i la org pertama yg lompat bintang kegembiraan, u sabar okey... hope pas ni de la rezeki anak u n ur husband, take care dear!

    ReplyDelete
  8. eMMe : tq dear..insyallah,pas ni me & husband ikut jejak u & husband pulak..kalau boleh nak kembar gitewww..same like u too..hehe

    ReplyDelete
  9. sabar..insyaAllah,ada rezeki nanti tu,didoakan semoga ada berita gembira nanti ye

    ReplyDelete
  10. mama aryan : tima kaseh dear :D ..insyallah..

    ReplyDelete
  11. ahaaaaa~ adoi kak.. bawu terxcited..
    nak dekat da la..tu ..hehe

    ReplyDelete
  12. angah : tue la demam ni sekali ngan period,kalau tak mmg akak n abg sani dah over xcited..hehe

    ReplyDelete