Stop BerBBT

15:36

Cycle ni kena stop dulu BBT sebab masa balik kampung baru2 ni,amik suhu tak konsisten plus dengan tak cukup tido dan rehat. Next cycle aku sambung BBT ni semula..Sebenornye best tau amik BBT ni coz kita leh tau reproduksi hormon dalam badan kita camne..lepas tu cam ketagih pulak tiap2 pagi amik termometer,letak bawah lidah..pas tu tunggu smpai bunyi 'bip,bip'..catat suhu dalam carta Fertility Friend..simple,kan..pada yg tak tau ape bendanye BBT ni,leh tengok entry aku yg lepas bawah label TTC..aku ada tulis pasai BBT ni..selalunya org2 yg TTC tau le ape mendanye BBT ni ;)

You Might Also Like

4 Comment

  1. bbt??cam penah dgr..hiihi..mende 2 tuk bc hormon kitekan??insyaallah mudah mudahan ade rzeki timang anak nnt..yg penting usaha dan tawakal :)

    ReplyDelete
  2. sue : hehe..org TTC tau le BBT ni..betoi tu usaha + tawakal + doa = suksess :D

    ReplyDelete
  3. hye fieza, sihat ke? hope sihat2 selalu...

    aa'ah..kite tak tau BBT, kalo baca entry Fieza ni, faham la kan.. selamat berTTC, doa2 banyak, hope ade rezeki pas ni, Amin...........

    ReplyDelete
  4. eMMe : saya sihat2 je..mummy & baby2 twin chat ke?a'ah kalau baca entry saya yg lepas pasai BBT ni boleh paham rasanye.insyallah,usaha je..hope rezeki berpihak pada saya & husband..amin..

    ReplyDelete