PULAPOL

17:09

Hari ni aku n mr hubby cuti coz nak hntr adik mr hubby gi PULAPOL KL untk lapor diri.adik mr hubby dpt panggilan latihan jadik Konstabel..alhamdulillah..dapat pun.dengar2 story dari mak mentua,adik mr hubby ni dah 3 kali temuduga nak jadik polis ni tapi kali ke-3 baru sangkut..sebenarnya adik mr hubby ni kena jalani latihan kat PULAPOL Kuching cuma kitaorg hntr dia kat PULAPOL KL,esok baru semua bakal-bakal konstabel ni naik belon ke kuching..betui yeak org sarawak ckp kapal terbang tu belon..

masa kitaorg sampai2 je tadi terus adik mr hubby kena masuk barisan & ada le sorang polis senior bagi briefing serba ringkas.aku n adik ipar bongsu dah gelak2..yelah smpai2 terus masuk barisan.adik ipar bongsu aku cakap 'ei,x mau le jadik polis.kalau dapat pun nak tolak'..lepas keluar barisan,adik ipar aku n bakal2 konstabel ni di bagi masa satu minit untuk jumpa famili.then,dorang kena naik trak polis & dibawak ke tempat utk lapor diri..time ni ada le sikit drama seba awek adik ipar aku nangis..tengok dia nangis,aku pun cam nak nangis..duk tahan je..pas tu dalam trak polis,adik ipar aku ni duk pandang je awek dia kat sebelah aku..rasa aku adik ipar aku ni pun tengah tahan nak menangis..mata dia cam merah je aku tengok..btw,adik ipar aku ni akan menjalani latihan selama 6 bulan kat PULAPOL Kuching,Sarawak..layannnnn ler gmbr adik ipar aku masa dah naik trak polis yg mr hubby snap tadi...selamat menjalani latihan polis,Cham..


adik ipar aku..dia tgh pndang awek dia kat sebelah aku..

You Might Also Like

12 Comment

  1. teringat arwah adik chenta..masa mula2 lapor diri dekat teknik PDRM muar, badan yang cerah bertukar gelap..hu3 Semoga adik ipar mama fieza berjaya hingga ke saat akhir....sob..sob..sedih terigt kat arwah adik n adik ipar.. OOT plak hik3

    ReplyDelete
  2. Ma chenta: tima kaseh..hope adik ipar saya ni bertahan smpai berjaya..moga arwah adik n adik ipar ma chenta ditempatkan dikalangan org beriman dan soleh..

    ReplyDelete
  3. salam

    kawan dulu kursus kat sini..tp skrg x ta kerja mana...terputus hubungan sudah..

    ReplyDelete
  4. Syira : salam..oo,kawan awk dulu latihan kat PULAPOL Kuching gak ke?

    ReplyDelete
  5. dl saya pun ikut mak htr abg g situ, sekarang abg dah jd polis trafik...(abg kandung saya)..

    tq sudi bc kisah penantian saya...ingatlah bkn kita sj di uji begitu, malah ramai lg...insyaallah moga berita gembira itu akan hadir jua...amin

    ReplyDelete
  6. mama mia : amin..saya mmg suka baca kisah2 TTC yang dah berjaya sbb nak jadikkan sebagai penguat semangat saya yg masih status berTTC ni..insyallah,yakin dan redha dengan setiap ujian dariNYA..betoi tu,bukan kita je yang diuji tapi ramai lagi yg senasib..

    ReplyDelete
  7. ahakss..nangis tinggl kn awek..tu baru awek..klu bini kompom meraung tahap petala tujuh!!!keh keh keh

    ReplyDelete
  8. fini : mana idoknye nangis,x peronah2 lagi deme ni berjauhan..paling tidak,seminggu sekali mesti jumpa..ini 6 bulan pulak tu, pas tu tak leh berhubung sbb hp tak leh bawak..

    ReplyDelete
  9. si dia miss z pun training kat sini..tpi rsanya adik ipar sis tu miss tiap malam kol awek dia sbb sidia wat mcm tu huhuh...lg pun public phone byk..
    pak cik miss pun keja kat pulapol kuching ne heheh :)

    ReplyDelete
  10. miss Z : oo..boleh yeak call sbb ingt kot dorang bz training siang..so malam for sure le penat..

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. akq bf kte pn same p sarawak kak,,,,sedih la jauh,,,:( tp die dpt kol sy kejap2 je,,,kesian die,,,nanges die,,,, rse nk je p sarawak,,,gok die,,:(

    ReplyDelete