Nasi Lemak + Ice Blended

14:15

Nyum,nyum..sedap,sedap,sedap (versi upin ipin)..ni namanya tak de idea nak tulis entry apa so aku share le menu lunch aku hari ni..lunch tapi makan nasi lemak..nasi lemak bukan makan pagi2 ke?hehe..ala,tak semestinya makan nasi lemak time b/fast je..hari ni kat opis aku ni ada pasar tani..so,aku tak tau nak makan apa?cadangnye tadi nak cari spaghetti (wah,western ko) tapi aku cari kat cafeteria dah abis..kat pasar tani pun ada jugak tapi harga berbeza..yg kat cafeteria aku, RM3.00 je..yg kat pasar tani ni RM5.50/6.00,ikut kuah mana yg kita nak.hah,kan beza tu..jenjalan tadi kat pasar tani,aku decide beli je lah nasi lemak..beli 2 yea sbb bungkus dia kecik je..RM1 satu..ada nasi lemak biasa,sambal udang,sambal kerang @ sambal sotong..aku amik yg ada udang le..kat umah kalau nak masak sambal udang,tak boleh sbb mr hubby alergik pd makanan laut yea adik2..air lak,kat pasar tani ofis aku ni mmg fofular ler ice blended ni..kalau nak beli mmg confirm beratur..tapi org ramai sanggup beratur nak beli ice blended ni coz ice blended adik2 yang jual ni guna buah bukannya serbuk perasa buah-buahan macam sesetengah peniaga yg aku nampak jual kat pasar malam..sangat tidak sedap kalau yg guna serbuk perasa tu..harga ice blended yg kat pasar tani opis aku ni,idok ler mahai benor..macam aku punya ni ice blended dragon fruit (besar)-RM2.50 je..sedap pun sedap..kalau korang ada yg keje area JKR Sultan Salahuddin,singgah2 le ke pasar tani kat sini every selasa & khamis..amboi,siap promote lagi tu.. ;D

**Promosi jap : sesapa yg nak beli kek buah / kek coklat boleh tengok kat SINI

You Might Also Like

8 Comment

  1. salam perkenalan :)

    Nasi lemak, kalau ada sambal udang memang terangkat..
    NI yg buat teringin je ni...

    ReplyDelete
  2. ros : salam perkenalan..perghhhh,mmg sedap pun nasi lemak ni plus pedas lagi..

    ReplyDelete
  3. best nyer kt opis ade pasar tani..tu ciri2 untuk habis duit cpt..ehhehehe

    ReplyDelete
  4. fini:hehe..tau x pe..kena kontrol kalau x,mau 1 pasar tani tu diborong..

    ReplyDelete