Bengang

14:56

Mood : bengang,hokayyyyy..aku kalau hari koje, mmg beli lauk untuk dinner kat area ofis aku ni.t/hari tadi ada jamuan so aku tak turun beli kat cafe blok sebelah,aku order kat cafe ofis aku ni thru phone je..staff cafe tu ckp dalam 1/2 jam siap..okey le tak pe..aku cakap nanti aku turun amik kat cafe..tup,tup..aku turun tengok kat meja cashier,x de nmpk sebarang bungkusan..normally kalau lauk yg org order dah siap,mmg dah sedia ada letak kat meja cashier..aku cakap dalam hati,ni mesti tak buat lagi..sekali nak confirm,gi tanya kat cashier,abg tu cakap tak de pun..hmmm,sabar je lah aku..sebenornya dah byk kali aku terkena cam ni,tau..2-3 kali sebelum ni aku order thru phone,dpt ngan pekerja cafe tu yg budak2 remaja..bila aku turun tnya,order aku tu mmg tak buat pun..tukang masak tu nak buat camne kalau dah budak2 tu tak bagitau pun aku punye order..yg tadi aku kena pulak ngan pekerja lelaki situ yg agak berumur (aku agak sbb dgr suara je)..abg yg kat cashier tu suh tnya ngan pakcik yg jawab call aku tu,aku pnggil pakcik tu 2-3 kali dia tak dengar (mebi environment dalam dapo tu bising sikit),so aku tanya ngan pekerja pompuan  yg kebetulan ada kat situ..akak tu cakap,tak de dpt order pun..terus aku cakap x pe je lah..tima kaseh..bengang tul aku..tue pasai aku suka beli kat cafe blok sebelah..cafe kat blok aku ni cam hampeh..kalau pagi2 tu,korang dah leh hafal menu dia..sama je..ni la kalau org melayu meniaga (bukan ler semua sama cuma kalau nak meniaga tu pikir le customer tanpa customer,bertahan ke bisnes tue?)..tambah2 pulak owner cafe tu dah lama bertapak kat tempat koje aku ni..so,dia rasa makanan dia sedap ler sebab dia conquer sampai skrg..padahal.hmmmm.aku penah gak terkena beli roti jala,sekali makan dia punya kuah..amik ko,masinnnnn..kalau hari2 makan,mau darah tinggi naik tu..

You Might Also Like

2 Comment

  1. camni le org melayu meniaga kalau xde pesaing..sambil lewa..kang bila ade pesaing udah kata tambus pasir dlm periuk..memacam

    ReplyDelete
  2. fini : tue ar pasainye..kalau ada pesaing,nnti kata kena buat-buatan pulak..udah customer tak nampak kedai dia & macam2 ler..

    ReplyDelete