1st Special Giveaway Contest By Qaleshya Umairah

13:28


klik SINI kalau nak joint jugak
Pagi ni bw ke blog NasZ,nampak dia joint GA ni..so aku pun nak joint gak lagipun bulan ni baru perasan,aku tak joint lagi mana2 GA @ segmen..kalau tak,aku ni rajin.bersempena ngan bulan ni anniversary ke-4 aku n mr hubby,aku nak story le sikit macamana aku & mr hubby boleh berkenalan..lagipun, ada sorang member aku suh aku buat entry macamana aku & mr hubby boleh kenal..sebenarnya sebelum ni, aku dah tulis kat draft pasal kisah cinta kitaorg tapi tak publish..

so ini ler story cinta kitaorg..lepas breakoff ngan ex bf aku,aku joint satu website ni..website ni utk.berkenalan..kita kena jadik ahli baru boleh view information pasai ahli2 lain.aku jadik ahli kat web ni hampir setahun kalau tak silap..masa keahlian aku dah nak expired,aku duk pikir nk renew ke tak sbb kita kena bayar (aku x ingt baper RM)..1 day,aku dapat e-mail dari seseorg mintak no.tepon aku..aku pun tak ingt aku ada tnya ke tak,mcmne leh dpt e-mail aku.terus je ler aku bagi & on the spot pemilik e-mail tu call aku.chit,chat,chit,chat..pemilik e-mail ni inform dia kenai owner web yg aku jadik ahli tu.owner tu mintak tlg dia repair apa ntah kat web tu..jadiknye pemilik e-mail ni ler husband aku skrg..hehe..dalam dia duk repair apa kat web tu,dia leh view ler ahli2 dlm web ni.so,dari situ ler dia dpt e-mail aku & dia try gak e-mail pd ahli2 pompuan yg lain tapi yg reply aku je.sebenarnya dia duk cari ahli2 perempuan yg asal dari Perak sebab mr hubby pun asal Perak.aku pulak mmg letak kat info yg aku asal dari Perak sbb aku bangga jadik anak Perak w/pun aku membesar di Kay Ell.jadik,pas dh berkenalan dlm.tepon,dia request nk amik aku balik keje..aku yg mmg dh terserlah kegatalan,tima offer dia...masa mula2 nmpk keta dia tunggu kat bus stop blkg ofis aku ni , aku buat besa je la..tengok badan dia comel2 gitu & muka nmpk baik je.kebetulan aku mmg suka lelaki badan comei2 ni..kalau cekeding aku tak ada selera (boleh gitu..hehe).mula2 tu shy2 cat gak tapi aku ngan dia berlagak cool je..tapi satu ayat dia masa dlm.keta sgt mencuit hati aku (for me kelakar ler)..Kay Ell hari keje mmg jalan sesak,kan..pi ler mana pun sure sangkut dlm.traffic jam.jadik lepas amik aku tu,kitaorg tak tau nk pi mana so duk round2 tu dah termasuk ke jalan yg tengah jammed giler..then, tiba2 dia ni bersore 'keta ni mmg suka mana ada jammed,kat situ le dia masuk'..so dari situ la kitaorg tertarik antara satu sama lain.

Lagi satu masa kitaorg baru-baru kenal,mr hubby yang nak jumpa parents aku sebab dia cakap nak berkawan dengan anak dara org,kena ler mintak izin dari parents dulu..sebelum ni aku tak pernah bawak mana-mana ex bf jumpa ngan parents aku. nervous gak aku mula-mula nak bawak mr hubby jumpa ngan mak,abah aku tapi dalam masa sama aku lebih confident nak kenal mr hubby dengan lebih mendalam sebab dah  nampak keseriusan mr hubby dengan aku. itu jugak salah satu faktor aku pilih mr hubby..memandangkan sebelum ni mr hubby ada history pernah putus tunang, mr hubby decide tak mau tunang lama-lama..kitaorg kenal bulan Jun @ Julai 2007, bertunang bulan Disember 2007..nikah 29 Mei 2008 & sanding 1 Jun 2008..dah 4 tahun kitaorg berkahwin & w/pun belum ada zuriat sendiri,kitaorg sedang berusaha. untuk info masa mula2 kawen tu mmg kitaorg kerap jugak bergaduh..aku ni dah jadik ratu airmata rasanye..maklum le 2 kepala nak jadik satu..macam2 hal yg kitaorg tak persefahaman..ada je  yang aku tak puas hati but nasib baik mr hubby matured w/pun kitaorg sebaya & perlahan-lahan kitaorg belajar perangai masing-masing sampai sekarang. tapi syukur dapat mr hubby sebab dia tak pernah lagi naik kaki,tangan ke badan aku..kalau merajuk pun,kejap je mr hubby cool sebab aku tak reti nak pujuk..tapi kalau aku merajuk,mr hubby kena pujuk..kalau tak,lagi panjang le aku punya merajuk..tak adilkan..hehe..tue je la love story kitaorg..hmm,sorry le aku tak reti nak tulis ayat jiwang2.. :)

You Might Also Like

17 Comment

  1. Mama Qhayra : tima kaseh.. :D

    ReplyDelete
  2. : bgolek ke cni baca entry.. kehkeh. terima kasih sb join meriahkn my contest .. gudluck yer ! doakan akak dapat baby twins !! kehkeh.. amiinn.. follow akak balek.. ^^

    ReplyDelete
  3. Qaleshya : tima kaseh..amin..

    ReplyDelete
  4. wish u good luck...

    salam kenaii.. :)

    ReplyDelete
  5. LiYa : salam kenai :D..tima kaseh

    ReplyDelete
  6. sweetnya. kalau dah jodoh, tak kemana.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    ReplyDelete
  7. gdluck ye sis...
    follower ke 136

    ReplyDelete
  8. NasZ : tima kaseh....story awak pun sweet jugak.. :)

    Yumida : tima kaseh :D

    ReplyDelete
  9. sweet sja..huhuhu...insyaallah moga suatu hr nnt bakal dapat cahayamata,...

    mama jawab pertanyaan di komen mama kat cni yer,
    mama dh tulis entry pasal usaha untuk dapat mia ..kalau free..godek2lah..cari tajuk.,'sebuah penantian' ada part 1&2....

    ReplyDelete
  10. Mama mia : tq..nnti sya godek2 kat blog mama..

    ReplyDelete
  11. salam..

    semoga berjaya yea..

    menarik kisah cinta ini...semoga bahaiga hingga akhirnya..

    ReplyDelete
  12. Syira : salam..tima kaseh..saja je masuk GA ni sbb kebetulan jugak ada member suh saya buat entry macamne leh kenal ngan husband.. :-)

    ReplyDelete
  13. sweetnya...semoga kekal bahagia :)

    ReplyDelete