AFB Feeds

Jalan-Jalan Cari Makan

Restoran Sate UK

22:46

Tengok tajuk mesti korang ingt UK yg kat obersee tu..sah,sah korang salah..Restoran ni kat area seksyen 7,Bangi..aku lupa lak nk snap picture tdi..tadi pas keje mr hubby ajak makan sate kat restoran ni..haritu tak silap blogger lyssa ada tulis entry pasai mkn sate kajang hj.samuri & aku ada komen,sate kat situ dh kureng sikit rasa dia..aku penah mkn,sekali tengah syok melayan sate,tgk isi dalamnya tak masak lagi..so sejak tu aku n mr hubby tak suka mkn sate kat situ.jadik aku ada mention kat entry blogger lyssa pasai Restoran UK ni pulak..untuk aku n mr hubby,sate kat sini sedap le cikit dri yg satu lagi tu..tapi terpulang le pd tekak memasing.okey berbalik pd tajuk asal..tadi kitaorg order 15 cucuk sate dging n 5 cucuk sate ayam plus 1 nasi impit..air lak,mr hubby amik jus tembikai,ais kosong n aku pulak sirap laici..sekali dah bayar,amik ko utk 2 org mkn RM26.50..mr hubby tak puas hati sebab rasa mcm mahal..dia budget around R20 je..sate ayam n daging 1 cucuk baru 0.70 sen je..20 cucuk jadik RM14.00.nasi himpit lak RM1.00..mr hubby suh aku tnya ngan cashier..ghupe2nye air tembikai RM6.00,sirap laici RM5.00 & ais kosong RM0.50..wah,ais kosong smpai 50 sen..mr hubby ckp besa minum kat mamak area KL pun 30 sen je..air tembikai pun kat kedai lain baru around RM3.00 je..sirap laici RM2.50..agak2 le pun tokey klu nk letak harga..mr hubby ckp,next time dtg sini bawak air masak dari umah..ish,tak patut le tokey kedai letak harga air mahai sgt.mr hubby aku cakap harga tu macam dah standard tempat makan yg kelas2 tu..mungkin pada korang yg byk duit,tak de hal kalau harga air mahai macam tu..tapi kitaorg yg tak baper nak berduit ni,kena berkira..tapi aku tak nafikan sate kat situ sedap n nasi impit pun special sbb dibungkus dalam daun.aku mmg suka nasi impit kat situ..just part harga air tu tak baper nak setuju sangat..

LifeStyle

Spaghetti

14:36


tadaaaa..macam entry smlm yg aku tulis,cari spaghetti kat cafe ofis aku ni tapi dah abis..hari ni,tengok2 ada..apa lagi harus ler beli,kan?macam org mengandung lak aku..aku mmg suka beli spagheti kat cafe ni,untuk aku sedap dari yg jual kat pasar tani..yg spaghetti kat pasar tani tu,bila dah nak abis rasa cam muak je..yg ni,rasa tak cukup lak..so,ni la lunch aku untuk hari ni.. ala2 omputih sikit hari ni.. :D

okey,iklan jap..sekarangkan kata dah jadik bisneswoman..so harus ler promosi produk sendiri..klik SINI sesapa yg berminat nak beli..nak tau sedap ke tak,kena ler try beli 1 dulu..kalau sedap,beli lagi..tak sedap senyap2 sudah..hihi

LifeStyle

Nasi Lemak + Ice Blended

14:15

Nyum,nyum..sedap,sedap,sedap (versi upin ipin)..ni namanya tak de idea nak tulis entry apa so aku share le menu lunch aku hari ni..lunch tapi makan nasi lemak..nasi lemak bukan makan pagi2 ke?hehe..ala,tak semestinya makan nasi lemak time b/fast je..hari ni kat opis aku ni ada pasar tani..so,aku tak tau nak makan apa?cadangnye tadi nak cari spaghetti (wah,western ko) tapi aku cari kat cafeteria dah abis..kat pasar tani pun ada jugak tapi harga berbeza..yg kat cafeteria aku, RM3.00 je..yg kat pasar tani ni RM5.50/6.00,ikut kuah mana yg kita nak.hah,kan beza tu..jenjalan tadi kat pasar tani,aku decide beli je lah nasi lemak..beli 2 yea sbb bungkus dia kecik je..RM1 satu..ada nasi lemak biasa,sambal udang,sambal kerang @ sambal sotong..aku amik yg ada udang le..kat umah kalau nak masak sambal udang,tak boleh sbb mr hubby alergik pd makanan laut yea adik2..air lak,kat pasar tani ofis aku ni mmg fofular ler ice blended ni..kalau nak beli mmg confirm beratur..tapi org ramai sanggup beratur nak beli ice blended ni coz ice blended adik2 yang jual ni guna buah bukannya serbuk perasa buah-buahan macam sesetengah peniaga yg aku nampak jual kat pasar malam..sangat tidak sedap kalau yg guna serbuk perasa tu..harga ice blended yg kat pasar tani opis aku ni,idok ler mahai benor..macam aku punya ni ice blended dragon fruit (besar)-RM2.50 je..sedap pun sedap..kalau korang ada yg keje area JKR Sultan Salahuddin,singgah2 le ke pasar tani kat sini every selasa & khamis..amboi,siap promote lagi tu.. ;D

**Promosi jap : sesapa yg nak beli kek buah / kek coklat boleh tengok kat SINI

segmen

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST JULAI HAZWAN HAIRY

10:30

Hari ni nak joint segmen hairy pulak coz owner dia invite..hairy,akak joint yeak..sesapa yg berminat jugak, sila la klik banner kat atas ni yea..aku selalu baca entry2 hairy ni & kadang2 tu ada gak komen..kalau time tak baper nak ghajin, aku baca je entry.. :D
Kekerapan berblogging aku dalam sehari,ikut mood..kalau rajin,sampai 2-3 entry dalam sehari termasuk le entry yg aku joint GA/segmen..kalau tak rajin,seminggu tu adalah dalam 2-3 entry je..hehe..

bisnes kecil-kecilan

My Bisness Start

10:17

Kek Coklat (Kecil - 250g)
Kek Buah (kecil - 250g & besar - 750g )

Sesiapa yang berminat untuk menempah kek buah & kek coklat macam gambar kat atas ni boleh e-mail me (fieza_sani81@yahoo.com), pm me di fb (dlicious.chinta) @ boleh contact (0163333046/0163333045) untuk sebarang majlis (perayaan,pertunangan,perkahwinan & sebagainya)..gambar yg pertama,kek coklat atas sekali (ada sudu)..gambar kedua kek buah ada 2 saiz..kecil n besar..harga seperti dibawah:-

**tiada dalam gambar [kek coklat (1kg) : RM30.00 / C.O.D sahaja]
kek coklat (250g) : RM5.00 (C.O.D sahaja)
kek buah (250g)  : RM7.00 (tidak termasuk pos)
kek buah (750g)  : RM20.00 (tidak termasuk pos)

untuk C.O.D area Semenyih,Kajang & Kuala Lumpur

**Note : Kuala Lumpur (area JKR Sultan Salahuddin,Bank Negara, Dataran Merdeka-coz me & husband keje area sini & bangsar-rumah my parents)

Give Away

GA Izan Mama Mia & Rakan Blogger

22:18

 
Dah baper hari tak update blog..Tak de idea ler der..so aku nak joint GA Izan Mama Mia pulak..lagipun dah lama jadik follower mama mia ni..so,bagi support kat mama mia & kawan2 blogger yg anjurkan GA ni..banyak tau hadiah2 yang menanti..diaorang mencari 21 pemenang..banyaknyeeee,harap2 aku tersenarai ler antara 21 pemenang tu..hihi.....so pada sesapa yg nak joint,klik la banner kat atas tu..



LifeStyle

Kelab Sukan KKRM

13:22


Mesy.Kelab Sukan KKRM

Pagi ni aku attend mesyuarat agung Kelab Sukan & Kebajikan KKRM.Tadi masa dalam mesyuarat,ada le member aku sms mintak tolong something..aku reply balik, sat lagi sbb aku tengah attend mesyuarat ni..then member aku tnya,sejak bila aku aktif kelab sukan ni..aku pun reply balik, every month gaji kena tolak beberapa hengget untuk bayar kat kelab sukan & kebajikan KKRM ni so harus le menjointkan diri untuk attend meetingnye..reason,w/pun tak baper nak bertuah dapat cabutan nombor bertuah,dapat gak makan free & cenderamata..hehe
Nombor

Hah, nie la nombor aku punya untuk cabutan bertuah tapi as usual le,aku ni kalau dalam lucky draw tak baper nak bertuah..mmg confirm tak dapat punye..tak pe tak kisah..Mr Hubby pun cakap kitaorg ni kalau dalam lucky draw,tak baper nak bertuah..
cenderamata & lunch

Ini ler cenderamata & lunch yg ahli2 Kelab Sukan & Kebajikan KKRM dapat..yg warna hitam tu, macam pelekat bermagnet.lekat kat dalam keta & buh ler kunci,h/p @ apa2 je yg besi..lunch pulak, nasi kukus ayam dara,air kotak perasa oren & buah epal..erm,okey ler kan..

segmen

SEGMEN AYUEJEAN : MENCARI BLOGLIST

13:07


Joint segmen pulak ler..sebab aku joint, nak tukar bloglist aku kat sidebar belah kanan yg tajuk 'rakan-rakan bloggerku'..segmen ni ayu mintak buat satu ruangan 'Bloglist AyuJean' untuk sebulan selepas tarikh tutup - 25/6/2011..so boleh la aku tukar pulak bloglist yang lain..tukar angin gitewwww..jgn risau,yg dah tersenarai dalam bloglist aku skrg ni,aku akan jengah gak blog korang..as usual la pada sesapa yg nak joint jugak,klik banner kat atas yea..moh kita joint..

Gift

Dinosaurs Live

15:57

Yeay,tiket free..tiket free..tapiiiiikan tiket ni untuk kanak-kanak je (3-18 tahun)..aku & mr hubby belum ada anak lagi..so,aku nak offer la pada kawan2 bloggerku ini kot ada sesapa yg berminat nak tiket ni,aku pos le kat korang..kot2 korang nak bawak anak-anak gi jenjalan ke pameran dinosaur ni..apa yg best kat sini..try le klik SINI. btw,pameran ni sampai 31 Julai 2012..yg tiket dewasa,korang kena beli yea..yang aku dapat ni tiket FREE untuk kanak-kanak je.pada sesapa yg nak,bagitau le kat bhg.komen entry aku ni..terhad yea..aku cuma ada beberapa keping tiket je. jadiknye sapa cepat dia la dapat..

Give Away

Saya Nak T-Shirt Bride & Groom Tu

14:40


Nak jugak T-Shirt Bride & Groom tu w/pun aku & mr hubby pengantin lama..hihi..tak kira ler sbb kitaorg masih ber2 so kira pengantin baru ler,kan..sesapa yg nak jugak w/pun pengantin lama cam kitaorg ni,klik je kat banner atas tu yea..ada special offer tau "50 ORANG PERTAMA YANG JOIN CONTEST NI AKAN DAPAT T-SHIRT TU"..So meh ler kita joint ramai2..

Give Away

Award Terjah MakLady of the Month

11:18

Klik SINI  untuk joint

Joint GA lagi..hehe..yg GA ni,hadiah dia cam best je..so apa ke salahnye cuba gak..untung,untung menang..itu pun kalau menang ler,kalau idok kalah le..Nak tengok hadiahnye & nak joint masuk ler ke blog penganjur..

Okey,owner blog suruh share blog yang kita suka terjah & bagi sebabnye kenapa?ikutkan semua blog yg folo aku & tak folo aku pun,aku suka BW & terjah korang tapi aku pilih 2 blog INI INI sebab cara penulisan diaorg yang simple dan jugak ada info serta isu-isu semasa..itu je.hmm,kena tagged member ler..sapa yeak nk pilih..mangsanye : DIA, DIA & DIA. Jangan mare yea mangsa2 tagged..kalau nak joint,sila ler klik kat atas tu..

LifeStyle

PULAPOL

17:09

Hari ni aku n mr hubby cuti coz nak hntr adik mr hubby gi PULAPOL KL untk lapor diri.adik mr hubby dpt panggilan latihan jadik Konstabel..alhamdulillah..dapat pun.dengar2 story dari mak mentua,adik mr hubby ni dah 3 kali temuduga nak jadik polis ni tapi kali ke-3 baru sangkut..sebenarnya adik mr hubby ni kena jalani latihan kat PULAPOL Kuching cuma kitaorg hntr dia kat PULAPOL KL,esok baru semua bakal-bakal konstabel ni naik belon ke kuching..betui yeak org sarawak ckp kapal terbang tu belon..

masa kitaorg sampai2 je tadi terus adik mr hubby kena masuk barisan & ada le sorang polis senior bagi briefing serba ringkas.aku n adik ipar bongsu dah gelak2..yelah smpai2 terus masuk barisan.adik ipar bongsu aku cakap 'ei,x mau le jadik polis.kalau dapat pun nak tolak'..lepas keluar barisan,adik ipar aku n bakal2 konstabel ni di bagi masa satu minit untuk jumpa famili.then,dorang kena naik trak polis & dibawak ke tempat utk lapor diri..time ni ada le sikit drama seba awek adik ipar aku nangis..tengok dia nangis,aku pun cam nak nangis..duk tahan je..pas tu dalam trak polis,adik ipar aku ni duk pandang je awek dia kat sebelah aku..rasa aku adik ipar aku ni pun tengah tahan nak menangis..mata dia cam merah je aku tengok..btw,adik ipar aku ni akan menjalani latihan selama 6 bulan kat PULAPOL Kuching,Sarawak..layannnnn ler gmbr adik ipar aku masa dah naik trak polis yg mr hubby snap tadi...selamat menjalani latihan polis,Cham..


adik ipar aku..dia tgh pndang awek dia kat sebelah aku..

Give Away

1st Special Giveaway Contest By Qaleshya Umairah

13:28


klik SINI kalau nak joint jugak
Pagi ni bw ke blog NasZ,nampak dia joint GA ni..so aku pun nak joint gak lagipun bulan ni baru perasan,aku tak joint lagi mana2 GA @ segmen..kalau tak,aku ni rajin.bersempena ngan bulan ni anniversary ke-4 aku n mr hubby,aku nak story le sikit macamana aku & mr hubby boleh berkenalan..lagipun, ada sorang member aku suh aku buat entry macamana aku & mr hubby boleh kenal..sebenarnya sebelum ni, aku dah tulis kat draft pasal kisah cinta kitaorg tapi tak publish..

so ini ler story cinta kitaorg..lepas breakoff ngan ex bf aku,aku joint satu website ni..website ni utk.berkenalan..kita kena jadik ahli baru boleh view information pasai ahli2 lain.aku jadik ahli kat web ni hampir setahun kalau tak silap..masa keahlian aku dah nak expired,aku duk pikir nk renew ke tak sbb kita kena bayar (aku x ingt baper RM)..1 day,aku dapat e-mail dari seseorg mintak no.tepon aku..aku pun tak ingt aku ada tnya ke tak,mcmne leh dpt e-mail aku.terus je ler aku bagi & on the spot pemilik e-mail tu call aku.chit,chat,chit,chat..pemilik e-mail ni inform dia kenai owner web yg aku jadik ahli tu.owner tu mintak tlg dia repair apa ntah kat web tu..jadiknye pemilik e-mail ni ler husband aku skrg..hehe..dalam dia duk repair apa kat web tu,dia leh view ler ahli2 dlm web ni.so,dari situ ler dia dpt e-mail aku & dia try gak e-mail pd ahli2 pompuan yg lain tapi yg reply aku je.sebenarnya dia duk cari ahli2 perempuan yg asal dari Perak sebab mr hubby pun asal Perak.aku pulak mmg letak kat info yg aku asal dari Perak sbb aku bangga jadik anak Perak w/pun aku membesar di Kay Ell.jadik,pas dh berkenalan dlm.tepon,dia request nk amik aku balik keje..aku yg mmg dh terserlah kegatalan,tima offer dia...masa mula2 nmpk keta dia tunggu kat bus stop blkg ofis aku ni , aku buat besa je la..tengok badan dia comel2 gitu & muka nmpk baik je.kebetulan aku mmg suka lelaki badan comei2 ni..kalau cekeding aku tak ada selera (boleh gitu..hehe).mula2 tu shy2 cat gak tapi aku ngan dia berlagak cool je..tapi satu ayat dia masa dlm.keta sgt mencuit hati aku (for me kelakar ler)..Kay Ell hari keje mmg jalan sesak,kan..pi ler mana pun sure sangkut dlm.traffic jam.jadik lepas amik aku tu,kitaorg tak tau nk pi mana so duk round2 tu dah termasuk ke jalan yg tengah jammed giler..then, tiba2 dia ni bersore 'keta ni mmg suka mana ada jammed,kat situ le dia masuk'..so dari situ la kitaorg tertarik antara satu sama lain.

Lagi satu masa kitaorg baru-baru kenal,mr hubby yang nak jumpa parents aku sebab dia cakap nak berkawan dengan anak dara org,kena ler mintak izin dari parents dulu..sebelum ni aku tak pernah bawak mana-mana ex bf jumpa ngan parents aku. nervous gak aku mula-mula nak bawak mr hubby jumpa ngan mak,abah aku tapi dalam masa sama aku lebih confident nak kenal mr hubby dengan lebih mendalam sebab dah  nampak keseriusan mr hubby dengan aku. itu jugak salah satu faktor aku pilih mr hubby..memandangkan sebelum ni mr hubby ada history pernah putus tunang, mr hubby decide tak mau tunang lama-lama..kitaorg kenal bulan Jun @ Julai 2007, bertunang bulan Disember 2007..nikah 29 Mei 2008 & sanding 1 Jun 2008..dah 4 tahun kitaorg berkahwin & w/pun belum ada zuriat sendiri,kitaorg sedang berusaha. untuk info masa mula2 kawen tu mmg kitaorg kerap jugak bergaduh..aku ni dah jadik ratu airmata rasanye..maklum le 2 kepala nak jadik satu..macam2 hal yg kitaorg tak persefahaman..ada je  yang aku tak puas hati but nasib baik mr hubby matured w/pun kitaorg sebaya & perlahan-lahan kitaorg belajar perangai masing-masing sampai sekarang. tapi syukur dapat mr hubby sebab dia tak pernah lagi naik kaki,tangan ke badan aku..kalau merajuk pun,kejap je mr hubby cool sebab aku tak reti nak pujuk..tapi kalau aku merajuk,mr hubby kena pujuk..kalau tak,lagi panjang le aku punya merajuk..tak adilkan..hehe..tue je la love story kitaorg..hmm,sorry le aku tak reti nak tulis ayat jiwang2.. :)

TTC

Start BBT

12:04

Hari ni start amik suhu semula sbb semalam cik 'P' telah memunculkan diri w/pun belum heavy flow but dah keluar warna coklat2..Okey,tak pe..aku redha n pasrah belum rezeki aku and mr hubby lagi, cycle ni pun kami kurang BD sebab baru2 ni balik kampung hampir seminggu lebih..sepatutnya aku dah kena call PPUM untuk buat iui tapi memandangkan sekarang kitaorg kekurangan ongkos,semalam diskuss ngan mr hubby so kitaorg setuju untuk postponed dulu..nak kena kumpul duit.. :)

Gift

Hadiah dah sampai

20:00

Tadi dapat call dari Bhg.Pentadbiran ofis,dorang inform ada pos ekspress..so aku cam cuak gak ler..selalu kalau aku beli barang online,mmg aku guna alamat penghantaran ke ofis..ni aku tak de beli apa2 pun,tup tup ada pos ekspres..so,tak pe lah..aku turun amik pos ekspres tu..tengok2 sendernye dari blogger femes tu..erm,so aku dah tau ler ape mendanye..sebelum ni aku penah tulis entry pasai aku menang contest anjuran blogger yg femes tu..so hadiahnye baru sampai..nak tau apa hadiahnye..jeng,jeng,jeng..

v

v

v

v

v

v

v

v


baju & tmpt letak hp
okey ler,masuk contest pas tu menang pulak..hehe..ingt senang ke nk menang..so baju tu of course le aku punye,x kan mr hubby pulak nak pakai..hehe..hp pouch tu bgi kat mr hubby..

luahan perasaan

Bengang

14:56

Mood : bengang,hokayyyyy..aku kalau hari koje, mmg beli lauk untuk dinner kat area ofis aku ni.t/hari tadi ada jamuan so aku tak turun beli kat cafe blok sebelah,aku order kat cafe ofis aku ni thru phone je..staff cafe tu ckp dalam 1/2 jam siap..okey le tak pe..aku cakap nanti aku turun amik kat cafe..tup,tup..aku turun tengok kat meja cashier,x de nmpk sebarang bungkusan..normally kalau lauk yg org order dah siap,mmg dah sedia ada letak kat meja cashier..aku cakap dalam hati,ni mesti tak buat lagi..sekali nak confirm,gi tanya kat cashier,abg tu cakap tak de pun..hmmm,sabar je lah aku..sebenornya dah byk kali aku terkena cam ni,tau..2-3 kali sebelum ni aku order thru phone,dpt ngan pekerja cafe tu yg budak2 remaja..bila aku turun tnya,order aku tu mmg tak buat pun..tukang masak tu nak buat camne kalau dah budak2 tu tak bagitau pun aku punye order..yg tadi aku kena pulak ngan pekerja lelaki situ yg agak berumur (aku agak sbb dgr suara je)..abg yg kat cashier tu suh tnya ngan pakcik yg jawab call aku tu,aku pnggil pakcik tu 2-3 kali dia tak dengar (mebi environment dalam dapo tu bising sikit),so aku tanya ngan pekerja pompuan  yg kebetulan ada kat situ..akak tu cakap,tak de dpt order pun..terus aku cakap x pe je lah..tima kaseh..bengang tul aku..tue pasai aku suka beli kat cafe blok sebelah..cafe kat blok aku ni cam hampeh..kalau pagi2 tu,korang dah leh hafal menu dia..sama je..ni la kalau org melayu meniaga (bukan ler semua sama cuma kalau nak meniaga tu pikir le customer tanpa customer,bertahan ke bisnes tue?)..tambah2 pulak owner cafe tu dah lama bertapak kat tempat koje aku ni..so,dia rasa makanan dia sedap ler sebab dia conquer sampai skrg..padahal.hmmmm.aku penah gak terkena beli roti jala,sekali makan dia punya kuah..amik ko,masinnnnn..kalau hari2 makan,mau darah tinggi naik tu..

TTC

Stop BerBBT

15:36

Cycle ni kena stop dulu BBT sebab masa balik kampung baru2 ni,amik suhu tak konsisten plus dengan tak cukup tido dan rehat. Next cycle aku sambung BBT ni semula..Sebenornye best tau amik BBT ni coz kita leh tau reproduksi hormon dalam badan kita camne..lepas tu cam ketagih pulak tiap2 pagi amik termometer,letak bawah lidah..pas tu tunggu smpai bunyi 'bip,bip'..catat suhu dalam carta Fertility Friend..simple,kan..pada yg tak tau ape bendanye BBT ni,leh tengok entry aku yg lepas bawah label TTC..aku ada tulis pasai BBT ni..selalunya org2 yg TTC tau le ape mendanye BBT ni ;)

LifeStyle

Barang FREE :-)

23:09

Petang tadi baru sampai umah lepas seminggu lebih kat kampung mr hubby..check2 peti surat,tgk mcm byk je surat termasuk le bil2 :-)..tapi ada satu surat tu buat aku tertanya2,apa contentnye..mula2 ingtkan tesco sbb penah tima surat tesco dpt sample colgate (utk kumur mulut cam listerine tue)..tengok kat smpul,bukan tesco..bukak2 je smpul..jeng,jeng,jeng.......


Anmum Materna rupenye..baru teringt haritu aku ada isi kat web Anmum utk dpt sample percuma..saja je isi..pihak Anmum inform kalau dah pos akan bagitau thru e- mail tapi aku tak tima sebarang e- mail pun dari Anmum..tup,tup dah sampai sample..okey le tu,kan..

eh,eh..jgn salah sangka lak aku preggy..kalau betul syukur alhamdulillah cuma belum rezeki aku n mr hubby lagi.aku pernah baca yg tak mengandung pun leh amalkan jugak minum susu anmum ni..dulu aku pernah amalkan kejap susu ni tpi memandangkan rega dia boleh tahan gak,aku stop..rasa dia mmg aku suka..sedap....

Anmum,kalau selalu hntr isi form nak sampe free,leh tak? hehe........

luahan perasaan

Anak Emak

00:28

Sapa anak emak..angkat tangan.. :-)..semua anak mak,kan..tnpa mak,sapa ler kita..point di sini,cewah mcm berdebat pulak..akceli aku nak citer pasai kalau kita dah berkawen,seeloknya kalau kita ada masalah rumahtangga jgn la citer pada sesapa pun w/pun ibubapa kita sendiri.bukan apa,takut kalau ada ibubapa yg emo lebih,dorang x boleh terima kalau anak2 dorang ada masalah,lagi teruk kalau ibubapa masuk campur dlm rumahtangga anak2 pulak.so lagi bagus kalau kita ada masalah kita bincang dgn pasangan masing2.tapi kalau pasangan yg PJJ macamne pulak,kan?yang penting komunikasi.kalau ada tak puas hati ke apa,try le diskuss n suami isteri kena la saling respect w/pun ada isteri yg lebih tua dari suami.lepas kawen,kita kaum perempuan ni keutamaan kita pd suami..ewah,dah cam penceramah pulak aku rasa :-)..sebenarnye aku tulis pasai entry ni sbb aku meluat n tak puas hati dengan mak pd sorang kenalan aku.anak dia dah kawen pas tue PJJ pulak.so,boleh tak masa jumpa dengan mak kenalan aku ni,boleh pulak dia dengan bangga ckp,x kisah kalau somi kenalan aku ni kawen lain..maklum ler org PJJ,jarang jumpa.bila sesekali somi dia blik jumpe dia,harus ler somi dia nak bermanja2,kan?jadik mak kenalan aku ni tak suka.kenalan aku ni stay ngan parents dia.mak kenalan aku ni ckp , suh menantu laki dia ni cari pompuan x koje,yg tak abis skolah n muda so boleh la layan somi sepenuh masa.dia cakap anak dia nak cari duit...aku bukan nk ckp,kenalan aku ni klu koje taraf pegawai ke,x pe la jugak..ni....paham2 je la.aku pun tak cakap aku n mr hubby senantiasa okey je all the time.pernah le jugak aku n mr hubby bergaduh,masa tu aku kat umah parents aku..aku dh nangis2..mak n abah duk tnya aku pasai apa?aku cuma cakap 'tak de apa'.btw,smbung citer blik..mmg aku menyampah n meluat bila mak kenalan aku ni duk berciter n dengan cara dia cakap yg penuh bangga n berlagak,duk suh menantu dia cari isteri lain.dia cakap dia tak kisah pun.menantu dia tak tau pasai ni tapi kalau dah dia duk berciter ngan org lain hari2,kata2 tu satu doa.betui2 menantu dia kawen lagi satu,baru tau..anak dia ler yg makan hati..jadiknye moral of the story,kalau kita ada masalah ngan somi,kita cuba ler berbincang.kalau boleh,tak payah ar semua nak citer ngan parents..if parents kita okey,boleh bagi pndpt yg +ve,x pe..jgn pulak sebaliknye.pada pendapat aku jugak,kalau dah kawen seeloknye kita duduk berasingan dengan parents masing2.dari situ kita boleh belajar hidup berdikari n bina keluarga kita sendiri.if ada pasangan yg PJJ,si isteri tu try le usaha utk ikut suami..tempat isteri di sisi suami.. :-) haha..dah macam penceramah pulak aku ni..sebenarnye ni cuma pndangan peribadi aku je sbb menda ni berlaku depan mata aku..

luahan perasaan

Novel yg best..

19:14

Entry ni bukan sinopsis novel @ drama yg tgh hot kat tv3 skrg ni.sebelum ni aku tak kose nk nengok citer ni memandangkan pelakon utamanya aku tak suka,okey..tapi skrg aku kat kg,mak mentua n biras aku penonton setia citer ni so nak tak nak,tertengok jugak citer ni kat tv pas tu adik ipar aku pengumpul novel.sekali aku tengok kat rak buku dia,ada novel  ni..biler aku baca,baru aku teringt yg aku penah baca novel ni.memang best ler..awat ler amik pelakon tu..klu pelakon lain,confirm aku jdik penonton setia.haishhh..tpi memandangkan aku kat umah mak mentua,pasrah je la nengok jugak..ada sorang pegawai kat opis aku mmg peminat giler pelakon tu..siap tagged lgi kat fb,gmbor pelakon tu kat fb aku..sabor je la..tapi mmg best ler novel ni..ending dia happy..cuma aku x puas hati,x de ke pelakon lain..eiiii,nyampah ai..

LifeStyle

Gelagat

22:26


Aril-anak buah mr hubby..klu Mr Hubby nk pegang,laju je nak..
Farisya-anak buah Mr Hubby..paling takut ngan Mr Hubby,klu Mr Hubby nk pegang menjerit2.
Misha @ mesra dipnggil icha..pling sempoi tpi time ni dia tgh merajok..

Al-Fatihah

16:53

Abah mr hubby telah meninggal dunia pagi tadi & telah selamat dikebumikan t/h tadi..semoga roh abah dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org yg beriman..Al-Fatihah..

Wedding Anniversary

our 4th anniversary

11:42

1st Jun our 4th anniversary.. happy anniversary my luv..moga perkahwinan kitaorg berkekalan n di serikan dengan kehadiran chintahati fiezasani..aminnnn..

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.