xtvt di hari sabtu

15:25

kitaorg dgn.pengantin

1st -  attend wedding kawan satu U ngan aku dulu..rumah kawan aku ni dekat je ngan rumah aku..jalan kaki je..ni le pengantinnya..selamat pengantin baru Ida & Daus..semoga berkekalan..masa kitaorg smpai ni pengantin dah bersanding..awal pengantin bersanding kul 12.30t/h..mmg umah kitaorg dekat tpi masa tu aku tnggu mak & member aku yg nk attend wedding ni jugak..so,kitaorg dtg makan je lah..hehe




Gambar baby ni pulak anak member aku EjaLeeza yg datang masa wedding kawan kitaorg tu..comey kan..Faiq Darwisy nama baby yg comey ni tapi dengan aku dia tak pandang pun..sabar je lah..ngan mr hubby,tgk le kat 2nd picture atas ni..bukan main lagi..relaks je & siap kaki dia tu bergoyang2 lagi..geram je aku tengok.ptg tu lepas dorang semua dah balik,mr hubby mula le gosok2 peyot aku tanya bila lagi nk dpt baby..aku apa lagi,mula le berceramah free..hehe






2nd-sebab siang kan dah attend wedding member aku tu so aku tak masak & mr hubby ajak dinner kat luar..nama restoran ni Mee Bandung Muar,area Kajang..restoran ni kat tepi jalan jadik senang nk cari & ada tmpt parking kat blkg.btw 2 gambar kat atas ni amik dari pakcik google..lupa nk snap picture.kat c2 banyak menu tapi pilihan kitaorg :-

Mee Bandung



Satay
air,lupa lak nk snap picture..favourite aku skrg air sirap laici..so for sure le aku order air tu..mr hubby air laici..okey,komen aku pasai mee rebus tu rasa sedap & kuah dia mmg pekat cuma tak tau napa mr hubby leh dapat yg masin sikit rasa dia..air laici mr hubby pulak,dorang lupa nk bubuh gula.kitaorg komplen & lepas tu dorang tmbh gula sikit je kot sebab bila ais dah cair,rasa minum ais kosong.lepas tu pulak,kat dpn restoran ni ada org jual satay.jadik mr hubby suh order dlm.10 cucuk..sekali bila dah makan,amik ko..masinnnn..cian mr hubby dapat air laici tak de gula,mee rebus termasin sikit..satay pun masin..hai,nasib order 10 cucuk je..tapi kitaorg tengok org lain yg ada order satay ni,sedap je makan..mr hubby siap cakap rasa nk je offer ngan dorang tolong abiskan yg kitaorg punya..tapi mr hubby cakap kat aku je lah. :D penyudahnya satay ni kitaorg tapau je tapi tak berusik..still dlm peti ais kat umah..



You Might Also Like

5 Comment

  1. cepat betul update entri baru saya baru draf haha! tula sy cite kat mak saya pasal peel faiq dgn abg sani mak sy kata tak lama lg ada la rezeki tu..ameen :)

    ReplyDelete
  2. besa ar lyza..x de koje..tue cpt je update entry baru..hehe..owh yea ke..mudah-mudahan betul ler mak ko cakap tu..aminn :)

    ReplyDelete
  3. tengok satay tu rasa mcm nak makan satay pulak hari nie ngeeee

    ReplyDelete
  4. sabo jela...biasala kedai skrg nie...

    ReplyDelete
  5. Wina : jgn jadik cam kitaorg,sekali beli satay masin..hehe

    Fienazzuki : husband akak pun ckp dorang yg jual ni b4 jual kat org lain,dorang tak rasa dulu ke?sedap ke tak?

    ReplyDelete