Segmen: Imbau kenangan saat sah jadi miliknya

13:52


Jenjalan kat blog chenta tadi,tetiba nampak mama mia ajak chenta joint segmen yg mama mia anjurkan ni..so,aku pun nak joint jugak ler w/pun tuan punya badan tak ajak..hehe..so kat sini aku selit ler sikit gambar2 masa bertunang,nikah & sanding..hehe..mama mia tak suruh pun,saja je suka2.skrg kan musim kahwin,asik tengok gmbr retis je kawen,meh aku letak gmbr kawen aku & mr hubby lak.tak de ler seglamer mcm retis2 tu..pada sesapa yg nak joint,klik kat banner atas ni..

Mr Hubby
me
2 gambar kat atas ni,masa aku & mr hubby baru berkenalan.ada gmbr kitaorg ber2 tapi tak best le nk letak kat sini coz masa tu belum sah lagi ;) kenkonon macam baik je aku,kan..hehe.kami kenal dalam pertengahan tahun 2007..erm,tarikh exactly tak ingat ler..hehe..aku ni pelupa sikit orgnya..so after 5 @ 6 months kenal,kami decide utk.kahwin sbb mr hubby ada sejarah tak besh..dia penah putus tunang so dia tak mau ler kisah lama berulang..and kami decide bertunang dulu..jadik aku tak mau ler tulis karangan panjang2,jadiknye layan ler gmbr2 kat bawah ni..aku tulis sikit info..




 majlis bertunang..

bertunang - aku tak ingat exactly tarikh..lupa..hihi..tapi bulan 12 tahun 2007..tak silap masa bertunang ni aku baru abis kursus induksi..masa induksi ni,aku sgt terharu tau dgn mr hubby sebab paham ler induksi 2 minggu jadik dalam tempoh tu kitaorg tak jumpa.jadiknye kitaorg dah rindu-rinduan ler so malam penutup kursus induksi ni,mr hubby sanggup datang dari Kay Ell ke tempat kursus aku di Bagan Lalang,Selangor & amik aku.. :D

lepas sah jadik milik Mohd Hussyainy,upacara batal air sembahyang
nikah - 29 Mei 2008..29 Mei ni genap 4 tahun kami dah bersatu.. :) 
kalau aku bunting pelamin masa ni,dah 4 tahun anak kitaorg (berangan)..sah2 tak bunting pelamin..haha..x pe la kitaorg just enjoy moment ni..kalau dah ada anak, sure aku layan  anak je,kan..mr hubby terabai..so think +ve je, Allah masih belum beri kami rezeki 'itu'..


majlis bersanding
 Majlis sanding - 1 Jun 2008..at my side.majlis buat di rumah opah aku kat Perak..

Majlis bertandang di rumah hubby



Majlis bertandang rumah hubby - 2 Jun 2008. ada majlis bersanding tapi adik hubby & wife dia je yg bersanding..kitaorg cuma datang utk.makan beradap..

Alhamdulillah syukur dipertemukan dengan mr hubby yg sgt cool w/pun kenkadang tu tak baper nak cool (well,sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri)-cewah,siap bermadah bagaiiiii.. :D .semoga rumahtangga kami kekal bahagia & kami dikurniakan rezeki 'zuriat'..insyallah......

You Might Also Like

16 Comment

  1. Assalamualaikum wbh...
    terima kasih bebanyak sudi sertai..bukan tak nak ajak...nak ajak semua..tapi tak sempat nk bw semua blog....heheh..almaklum ler anak dh makin besar ada aje helahnya nak ajak main....
    best baca kisah nih...semoga ada rezeki timang cahayamata....dn rumahtangga rukun damai hingga syurga...cinta dan sayang selalu....tq

    ReplyDelete
  2. wsalam mama mia..

    tima kaseh..insyallah..

    ReplyDelete
  3. chenta pun nak letak pic...tapi sebabkan post kat opis pc opis hak milik org rmi so private pic kat lappy blik nanti bru upgrade..hik2

    ReplyDelete
  4. chenta - nnti letak pic..nak tengok jugak..wedding skrg gempaq2..

    ReplyDelete
  5. good luck kak...
    hehehe..by the way ...
    semoga cepat-II dapat baby .. law bleyh bia la.. dapat
    baby's .. hehehe ... kata angah ..law nak bermimpi biar sampai ke bulan ... walau kita ta dapat mengapai... bulan asalkan kita dapat memandang keindahan dia..pon da cukup..
    tuhan mencipta bulan , bintang untuk kita .. fikir kenapa allah mewujud kan bulan , dan semesta alam ... kerana.. dia mahu kita menghiburkan hati dengan... ciptaan dia.. serta ... mensyukuri apa yg dianugerahkan... jika kita tidak dapat melihat bulan ... matahari mengantikan bulan ... dan matahari penerang bumi ... lihat bulan berselindung di sebalik awan disiang hari ..kerana ... allah mahu kita ... mencari sebab kenapa ... hilang nya bulan dan munculnya matahari kerana... banyak nya .. lagi keindahan ... dan banyak nya lagi ... rahsia yang dia belum tunjukkan ... (hahaha tah angah ta taw ape angah melalut BTW happy anvsry nanty ) ghehehe

    ReplyDelete
  6. Tq angah..insyallah,doakan akak n abg sani dpt twin baby ke triplet ke..haha..berangan..

    ReplyDelete
  7. so sweet..adede..cm xsbr sha nak khwn hehe..smoga cpt dpt baby ya kak :)

    ReplyDelete
  8. wahh menarik ada gambo....moga perkahwinan kekal diduia dan akhirat dan dikurniakan cahayamata yg solih solihin :)

    ReplyDelete
  9. semoga berbahagia..dari segmen yang sama..

    ReplyDelete
  10. alalaaa..so sweet..bestnya dapat mgulit kenangan gini ek..

    ReplyDelete
  11. Sha : cepat2 cari calon..hehe..amin

    Tihara : tima kaceh..saya ni mmg gila glamer sikit,tue yg letak gambor2 bagai..insyallah,amin..

    permata biru : tima kaceh

    mama Qayra : tq..tue la saja letak gambor..

    ReplyDelete
  12. dtg BW dan follow sini dari segmen yg same. 112. moge bahagia selalu. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/05/segmen-imbau-kenangan-saat-sah-jadi.html

    ReplyDelete