Movie timeeee

10:45


Semalam cuti hari pekerja so aku & mr hubby decide nak tengok wayang..booking awal sbb citer ni kan tengah hot giler skrg..at first mr hubby nak tengok yg 3D tapi aku tak baper prefer sangat sbb 3D tu,kan mcm real & rasa cam kita yg berlakon dlm citer tu..aku ni tak baper nak adventure sgt..pas tu masa nak booking tiket citer ni,tengok 3D sume dah penuh.then mr hubby saja tnya opinion adik dia yg dah tengok citer ni 3D.berbaloi ke tak sbb rega dia mahal..sekali adik dia cakap,x baper nak berbaloi sbb 3D dia x real sgt..hoo yea..aku suka..so kitaorg booking yg besa je pukul 2 kat TGV Cheras Selatan..smlm gerak dari umah dah kul 1.30..mmg smpai kat area JUSCO tu dalam pukul 2 tapi mencari parking,fuhhhh jenuh..penuh..baper kali pusing kat dalam kawasan parking tu..pdhal kitaorg smpai2 tu terus naik ke parking yg atas bumbung..tu pun penuh..yg aras bawah2 apa ntah lagi,kan..mr hubby dah bising2 sbb duk pusing2 tu jam dah kul 2 lebey..pas tu ngan aku sekali joint mr hubby sbb aku rungsing dia duk bising2..aku cakap ngan mr hubby,kalau x nak x yah le tengok wayang..then,mr hubby decide tunggu je kat parking keta & tunggu kalau2 ada keta nak keluar..tunggu punya tunggu,dapat pun parking..rushing kitaorg berjalan ke wayang..masuk dlm.panggung dah pukul  2.45pm..1/2 jam tertinggal intro citer tu..duduk2 je mr hubby bising lagi, x paham citer tu..aku tak tau nak komen apa..dlm.hati aku cakap baru je duduk,mmg le take time nk paham jalan citer dia..so,bile dah 1/2 jam tengok baru aku paham & aku tengok mr hubby x komen apa pun so agknye dia dah paham jalan citer tu..pendapat aku citer tu best patut le org berebut2 nak tengok..termasuk le mr hubby & adik2 dia.sebelum ni masa dorang duk borak2 pasai citer ni aku buat dengar tak dengar je..dalam hati aku,apa menda le yg menarik sgt citer ni..sekali dah tengok,mmg best..dalam panggung smlm,tengah aku syok layan citer ni,mr hubby mintak tlg aku kuar beli kopok ngan air..ishh,kacau daun tul je..x pe la aku kuar jap beli kopok ngan air..tapi apapun mmg menarik le citer Avenger ni..5 *****

You Might Also Like

2 Comment

  1. Tula sy pun ingt nk p tgk tp cuti semalam turn blik umah mertua terus cancel niat naj berdatingan :-)

    ReplyDelete
  2. lyza,kalau nak tengok citer ni baik booking dulu sbb kalau beli masa tu jugak,sah2 ko & is dpt seat dpn screen..hari tu akak nk booking,boleh kata panggung penuh.seat yg still kosong sume dpn screen..

    ReplyDelete