Citer Semalam

11:12

1st of all sebelum aku nak citer entry ni,agak geli sikit.jadik kalau korang tengah makan,better makan cepat-cepat..hehe.semalam petang masa balik koje,mcm besa le nak bukak gate umah,pas tu baru bukak pintu pulak.sebabkan kitaorg sampai umah dah malam jadik gelap le sikit kat luar umah.nak dijadikan citer lepas aku bukak je gate umah,pijak- pijak kat alas kaki mcm lembik-lembik & aku terus undur ke belakang balik..sambil tu aku cakap ngan mr hubby 'rasa mcm terpijak menda lembik2'..mr hubby bukak lampu kat h/p..so,rasa-rasanya korang leh teka kot amendanya..ada pulak kucing yg baik hati 'buang air besor' kat depan pintu umah kitaorg..hampeh dot com..sebab aku dah terpijak sikit,terus aku ke paip air kat luar umah & basuh kaki aku..pas tu mr hubby suh bawak keluar alas kaki tu & basuh..aku tarik guna kaki je..aku ni penggeli sikit & tue pasai aku tak mau bela kucing.hehe..sambil-sambil basuh alas kaki tu aku membebel kat mr hubby 'macamni nak bela kucing (sebab dia tak mau basuh alas kaki tu)' pas tu aku sambung lagi 'dah le tak dapat tab,balik umah terpijak menda alah tu pulak'..mr hubby dah gelak-gelak..lepas dah setel basuh alas kaki tu,terus kitaorg masuk umah..and aku kena buat extra work la,kan..kena mop pulak kat area yang terkena tu sbb mr hubby cakap nanti ada bau,takut kucing tu datang balik umah kitaorg ni & buat tandas pulak..haih,10sion ai tau..tak pasai-pasai je..moral of the story,next time sebelum masuk umah,check dulu kot-kot ada kucing letak 'khazanah' kat depan pintu umah korang.

You Might Also Like

2 Comment

  1. hehehe.. selamat dah habis makan.. kekeke..

    alahai kucin ni tak sempat nak carik toilet agaknye.. sabau je laaa...

    ReplyDelete
  2. Ina:agknye kucing ni dh sakit perut sgt.tu yg main belasah je letak 'khazanah' depan umah kitaorg.. :)

    ReplyDelete