balik kampung,ooo balik kampung..

15:21

Weekend baru ni aku & famili balik kampung.Ingat nak update blog tapi line tenet tak baper nak okey.aku try jugak bukak blog tapi kejap okey kejap tak okey..dapat publish entry yg sabtu lepas sbb aku dah siap2 draft..mula2 aku dah siap schedule untuk publish hari sabtu sekali bila check2 pagi sabtu tu,tak keluar pulak kat blog..aisehhhh..dah ler aku joint yg akma punya segmen & aku tersenarai dalam promosi bloglist untuk minggu lepas,tapi ada baper kali je aku update entry..hari khamis lepas aku dah start cuti sebab aku ada appt Dr & hari jumaat sampai ahad semalam,balik kampung..dah lama sebenarnya aku & mr hubby tak balik kampung.kekdahnye duit tak baper nak ada..balik kampung baru ni pun,share2 ngan parents aku..share keta,share duit minyak & duit tol..jimat ler sikit..okey,kat sini aku share le apa xtvt kitaorang masa kat kampung..masa petang kitaorg dah smpai kat kg tu, kitaorg gi umah bapak sedaraku a.k.a ayahanda pada Dhia-Wardah.Dhia ni sebenarnya adik sepupu aku..blog dia nama bunga2 cinta..bapak sedara aku ni suruh datang amik buah kuinin (betul ke ejaan dia..belasah je lah..janji bunyi sama kat belakang tu..) then,esoknye ada kenduri kawen kat pdg.rengas..sedara sebelah abah aku..btw,kat sini aku share sikit gmbar2 masa kenduri kawen hari tu..berpeluh2 menunggu pengantin laki datang..tau je lah kenduri kat kampung..bukannya kat dalam dewan..tak banyak pun xtvt kitaorg buat.sebab utama balik kampung ni coz nak attend majlis kawen ni je.lepas setel kenduri ni,kitaorg ke umah opah aku pulak.saja jenguk2 opah aku..naseb baik kali ni,opah aku tak laser sgt soklan cepumas tu kat aku.masa kitaorg nk gerak tu,baru opah aku duk pegang perut aku,tanya 'ni kenapa ni'..jawapan aku 'erm,tak tahu la'..lepas tu mr hubby pun ada le menyampuk 'bukan tak nak,tapi belum rezeki nak dapat lagi'.then,ada ler lagi sikit conversation antara opah aku & mr hubby..aku jadik pendengar & gelak2 je..tak tau nak bagi jawapan apa..okey,meh kita tengok gambar pengantin & gambar2 kitaorg..harus le interprame jugak,kan.. ;)

Pengantin baru (Aishah & Hairey)
"SELAMAT PENGANTIN BARU"
-Semoga berkekalan & cepat2 dapat baby-

Ni pulak gambar2 yg aku tangkap masa kitaorg tengah kepanasan & keletihan tunggu rombongan pengantin lelaki..hehe..tapi nak tergelak aku mama taufiq buat lawak,tau..masa rombongan pengantin lelaki sampai, tengok pengantin lelaki nya mmg comey je & boleh tak mama taufiq ni pi tanya ngan someone kat situ "darjah baper pengantin laki nya"..sabar je aku ngan mama taufiq ni..kitaorg melawak je tapi memang padan le pasangan pengantin ni..yg pengantin pompuan pun comey jugak..macam pinang dibelah dua ;)
Me & mama Taufiq
Mr Hubby & Abah

Mak & Mak su shima-muka keboringan




mak


You Might Also Like

5 Comment

  1. Hahaha! Siap tanye pengantin lelaki darjah berapa. Sentap pengantin lelaki kalau dia dengar! Insyallah, semoga akak cepat dapat baby yeah! Amin. :)

    ReplyDelete
  2. Arol : melawak je kazen akak tu..tau x pe,kalau pengantin laki dengar mau sentap kejap..hehe..tima kaceh doa akak cepat dapat baby..amin....

    ReplyDelete
  3. Assalam Fieza, salam kenal n folow blog anda pule...

    tengs, nnt kite singgah lagik, take care!

    saya doakan Fieza cepat dapat baby, InsyaAllah....

    ReplyDelete
  4. emme : salam kenal..tima kaceh jugak.. :)

    ReplyDelete
  5. GIVEAWAY BARU :) Hope Dapat Join :D http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/random-giveaway-by-cik-fie_19.html

    ReplyDelete