Rawatan Kesuburan (4) & BBT

13:12

Eh,eh lupa lak nk update pasal rawatan kesuburan yg aku buat..mcm yg aku ada note kat entry sebelum ni,clomid aku x berjaya utk.3rd cycle.Cik P telah pun menjengah..so,aku dh buat appt.ngan PPUM & aku kena jumpa gynae balik 17.5.2012.sepatutnya bulan Februari yg lepas tapi masa tu aku still on clomid jadik aku nk tunggu dulu & tengok result berhasil ke tak.but unfortunately,x berjaya lagi..seperti yg gynae dh suggest sebelum ni,if 2 cycle clomid ni x menjadik jugak aku kena buat iui..huhu..x pe lah,belum rezeki aku & hubby lagi,kan..redha je..so,cycle yg baru ni aku tak makan apa2 ubat pun.cuma aku minum pati delima ngan husband then aku amalkan asic folic tetiap pagi pas b/fast..tue je..kira bulan ni rest dari sebarang ubat2 doktor..hehe..aku pun malas nk stress2kan diri ..bulan mei ni,aku & hubby nk bercuti ke K.Kinabalu w/pun kewangan kitaorg x baper nk okey skrg.nnti kitaorg carik2 ler RM kat mana2..hehe boleh gitew..bulan Mei ni,anniversary kitaorg..yg pasal bercuti ni,entry lain ler aku buat..lari tajuk dah ni..Btw,selain tu aku masih konsisten amik suhu (BBT) tetiap pagi w/pun cycle ni 3 hari aku termiss..hehe..1st termiss tu,aku nk terkucil..terus je bgn,gi ke bilik ayor..kali ke-2 lak,aku dah jaga sekali raba2 termometer bawah bantal x de..aku dh agak mesti jatuh kat celah katil..mmg betoi pun..aku pun abaikan je lah..hehe..kali ke-3 pun sama mcm yg 1st..aku nk terkucil..bangun2 terus masuk bilik ayor.dh duduk kat toilet bowl tu baru teringat..adehhh..x pe la..baru awal cycle..utk.info sume,amik suhu ni kena time bukak je mata,terus amik suhu..kalau dh bgn & buat aktiviti mcm buang air kecil,mandi @ lain-lain,suhu dah x accurate..then,kalau nk amik suhu ni kena pastikan dh cukup tido 3 jam @ lebih..jnji jgn kurang dari 3 jam tu..tu ler serba sikit info pasai BBT ni (Body Basal Temperature)..nie la antara usaha2 yg aku buat..menjadi ke x,atas izinNYA..

You Might Also Like

6 Comment

  1. besnye nk gi bercuti..saya ni bila la dapat merasa..rezeki nk bercuti belum mari :)

    ReplyDelete
  2. ni pun sbb kitaorg dh booking tiket airasia masa promosi murah last year..pttnye famili abg sani pun folo sbb kitaorg dh booking tiket utk.sume,alih2 sume x dpt gi..memasing ada hal..tu abg sani bising tpi nk buat camne..nk x nk,kitaorg kena proceed jugak w/pun fulus x baper nk ada..

    ReplyDelete
  3. fiza mana tau balik dari KK ada bawak berita gembira..jangan lupa bawa thermometer fly skali ea :)

    ReplyDelete
  4. chenta.insyallah,amin..mana nak tau,kan.rezeki bby K.K.haha..termometer harus bawak..klu x berlubang2 cartaku..x cun.. ;)

    ReplyDelete
  5. huhu~ seronok nya nak g KK...K pernah pergi sekali je KK, jln2 kt kundasang, pergi pulau main dgn ikan..besttt~ K, bulan 2 aritu sepatutnya fly ke Kuching, tp, kewangan yang sangat2 tak mengizinkan, kitorang terpaksa cancel dgn hati yang berat...huhu~ sedih, sbb tak penah pergi... :(
    Insya'Allah...Semoga Allah terima usaha-usaha kita semua...dan makbulkan doa2 kita.. aminnnnn~~

    ReplyDelete
  6. K,kumpul duit.next time leh gi ke Kuching..mcm saya n hubby ni,kitaorg pun pening dari mana ler nk cari duit.pttnye gi ngan famili hubby so leh le share2 sikit sorang byr duit hotel,makan,transport..sekali sume x dpt gi sbb memasing ada hal.nak tak nak,kitaorg kena proceed jugak..tiket dah beli..adoiyai..x pe ar,at least ngan bercuti ni boleh saya & hubby release tension..pikir +ve,kan..pasal bby tu,amin..kalau dah smpai rezeki kita,Allah nak bagi..

    ReplyDelete