Rawatan Kesuburan (3) & BBT

13:56


Sambungan dari entry aku yg sebelum ni..1/12/2011,aku jumpa gynae balik.kali ni dapat ngan Dr melayu pulak.Dr.Mukhri nama dia.baik je orgnya (ada sebab aku cakap baik).so,masa aku jumpa Dr.Mukhri ni report MRI HSG aku x siap lagi.dalam report tu cuma ada gambar2 scan je.Dari pemerhatian Dr.Mukhri ni dia tengok x de masalah..jadiknya lagi sekali aku dapat clomid untuk 2 cycle & kalau kata clomid ni gagal jugak, aku kena proceed iui..skrg aku tgh tggu result utk.2nd cycle clomid yg dah setel masa period aku bulan februari lepas.kalau ikutkan tarikh appointment aku februari yg lepas tapi since masa tu aku tengah on clomid 2nd cylce,kena tunggu ler resultnye bulan ni.aku pun x berani nak menaruh harapan (cewah,mcm tajuk lagu ler pulak..hehe) yg tinggi.dari carta BBT yang aku duk buat skrg,suhu aku pun turun naik..mcm cycle lepas,aku dah perasan aku preggy tau sbb suhu aku tinggi,sekali sampai DPO15 suhu aku pun menurun sikit demi sikit mcm jatuh dari bukit.tu mksudnya cik P nak menjengah.x pe la,nk buat camne kan..redha je..pas tu aku on pulak clomid kali ke-2 yg mana aku tengah tunggu resultnye skrg..hah,ingt budak2 SPM je duk tunggu result periksa,aku pun tunggu result gak..tapi aku result berhasil @ x cycle ni..hehe..selain dari makan clomid cycle ni aku amalkan jugak le minum pati delima gulsan.sedap jugak dah hari2 minum pati ni..husband pun nmpk cam dh volunteer je time nk minum pati ni kalau x masa mula2 tu,tengok muka dia cam terpaksa je..skrg ni aku malas ler nk pikir sgt result aku ni.nak buat bese je..smlm lak husband tnya suhu aku camne so aku ckp ler turun naik..pas tu husband aku ckp,nnti lepas tu tengok suhu turun.aku pun jawab 'wait & see'.x berani nk komen lebey2.

Note : Sesapa yg buat carta BBT ni,seeloknya tunggu sampai DPO18 baru buat UPT if
          suhu masih maintain tinggi..Ada jugak yg hormon HCG tinggi, DPO10 dah boleh 
          detect upt +ve.tapi tu bergantung pada individu..


    Btw,ni ler carta aku untuk cycle lepas yg aku citer start DPO15 suhu dah turun
    sikit demi sikit..

You Might Also Like

0 Comment