Pregnen..

16:44

Pregnen..ermm,not me..belum rezeki lagi..pagi2 ni dpat e-mail dari sorang member aku kat tempat keje lama-swasta..member aku ni pangkat adik ler pd aku..baru je melangsungkan perkahwinan bulan november tahun lepas..so,mula2 ayat dia mcm ni


salam kak , ape kabar , sihat ke ?
ade berita nak bagitahu akak .. hu3

saya pun jawab balik 

salam..akak sihat2 je..berita apa?
ko dh pregnen yeak..

lepas tu terus dia senyap..aku pun tertanya2 gak ler,berita apa dia nk cakap ni..so,aku pun dengan pantasnya call dia terus..n jawapan dia 'yea'..terus ler rancak berborak semua sbb kitaorg pun dah lama tak jumpa..aku pun nanya ler itu ini kat dia..dah 2 bulan usia kndungan dia..skrg tengah alahan.aku pun advise kat dia tahan je lah alahan ni smpai 3 bulan,kalau x hilang jugak mebi smpai bersalin ler..aku x de pengalaman lagi cuma dari info yg aku dpt kat forum favourite aku.Masa member aku bagitau pasai ni aku pikir +ve je la..x mau jeles2,kan..rezeki dorang dh smpai..rezeki aku & hubby otw..hehe..
dulu yes,aku jeles gak dengar org tu pregnen,org ni pregnen.senangnye dorang ni pregnen.tapi pikir2 balik buat pe nk jeles,kan..rezeki masing2..even,aku harap jugak adik aku yg kawen disember tahun lepas,kot bunting pelamin sbb x de la opah aku tu pandang rendah kat famili kitaorg.Pd tanggapan aku ler opah aku pndang rendah kat kitaorg.Org2 yg mcm aku ni jiwa sensitip sikit..Org x cakap pun,aku sendiri terasa..maklum ler famili kakak sepupu yg aku penah citer dlm.entry sebelum ni,adik dia kawen bunting pelamin..bukan ler nk melawan tapi penah ler time kenduri,opah aku ni duk berciter ngan kengkawan dia..mak aku x de cucu lagi (mksud aku ler tu x pregnen2 lagi) & abg mak aku (bapak kakak sepupu aku tue la) dah ada sorang cucu..tau x vokal opah aku ckp tu kuat.sentap aku dengar..pas tu kalau gi raya umah sedara mara,opah aku ni sibuk ler duk promote aku & hubby x de zuriat lagi..huhu..aku pun malas ler nk ckp x elok pasai opah aku..cuma kalau ler dia boleh memahami perasaan aku..tue je..

Note : aku rasa result yg aku tunggu mcm dlm.entry Rawatan Kesuburan (3) & BBT,gagal ler..suhu aku pun menurun pagi ni..erm,tadi gi toilet dh ada spotting (kaler dia cam coklat + pink)..pada pandangan mata aku ler..

You Might Also Like

6 Comment

  1. alahai siannye akak ku ini...sabar ye kak..ada tuhan nak hikmah bagi sebalik ujian tu..

    ReplyDelete
  2. tue ar lyza..sabor je lah,kan..akak 10sion kalau time balik kg.mesti kena tanya punya soklan2 ni..smpai ada sekali tu ada ler org kat kg menanya,akak jawab balik 'kalau ada,dah bawak ler'..

    ReplyDelete
  3. Huhu... saya pun kadang2 kena promot cam tu... MIL tolong promot... tp, ok gak... org2 tu tak de la tanya saya direct...so, tak yah saya yg kena jawap dgn dorang... kadang2 bila org tanya, saya cakap dgn yakinnya, "saya planning, nak kumpul harta ngan duit dulu baru senang nak bela anak"... hehhe... terkebil2 dorang... nasib la kan? Tapi, kalo dulu, jawapan yang selamat saya guna bila ada yang tanya bila nak dpt anak, saya jawab, "InsyaAllah, ada la nnti, nak ckp bila2 tu, saya tak tau, kena tanya Allah SWT la.. Sebab semuanya kuasa Dia kan?" haa... terdiam kau... ape2 pun... mulut org ni susah nak tutup, terpaksa la kita hadap...

    ReplyDelete
  4. K..terasa glamer biler kena promote,kan w/pun dlm.malu2 masa tu..hehe..yea ar,mulut org ni bukan senang nk tutup.nak tak nak terpaksa ler kita hadap w/pun hati sakit..citer ngan dorang pun apa treatment yg kita buat,bukannye dorang paham pun..buat lotih je menerang beria2..jawapan K tu boleh ler saya tiru gak..hehe

    ReplyDelete
  5. hehehe... sila lah guna... bukan apa... kadang2 kita terpaksa ckp something mungkin boleh org tu terasa hati.. Atleast, bila2 jumpa lagi, dia tak kan tanya lagi dah... teringat apa yang kita cakap kt dia..kan? itula, kang kita sebut term2 treatment kita ni, diorang tanya balik, tu apa benda, ni apa benda...

    ReplyDelete
  6. k,betoi..ada sorang member saya penah ckp 'asik kita je yg nak jaga hati dorang,dorang x mau pun jaga hati kita'..so,next time kena tnya soklan2 cepumas ni kita bagi sebijik..bior lps tu dorang nk tnya pun,pikir dulu..hehe..

    ReplyDelete