AFB Feeds

New Year

2012

17:23

wah....dari pagi aku baca bloggers2 sume duk buat rumusan apa yg berlaku sepanjang tahun 2012 dalam life masing2....aku & mr hubby....ermmmmm..ada suka,duka,pahit & manis..sume ler..apapun everything yg berlaku memberi kita pengalaman baru & mematangkan kita,kan..tahun 2012 ni me & mr hubby kurang coti2 malaysia atas sebab musabab yg tak dapat dielakkan..so tadi tengah cari2 picture nak tepek kat sini..baru perasan ada sekali je this year me & mr hubby gi coti2 malaysia wif famili mr hubby..tak pe lah nak buat camne,kan..so 2013 ni kena banyak le gi coti2 malaysia..hehe..apa pun moga tahun baru ni akan memberi lebih banyak kebahagiaan & kegembiraan serta murah rezeki pada kitaorg sekeluarga..In Sha Allah..Aamiin..kat sini aku tepek wallpaper 2013..aku tak mo yg amik kat google..buat sendiri..nak interprame gak gambor aku & mr hubby..hehe




souvenir

From Italia

13:48

Dapat souvenir dari Itali.....kelas ko...nak gi sendiri, tak mampu..dapat souvenir pun jadik le..hehe..kecoh tul la..dapat keychain & coklat cinonet je pun..sampai nak tulis kat dalam blog..apa kes????saja je nak velagakssss sikit..ingat senang ke time orang tgh coti2 tu ingat kat kita, sudi beli kan souvenir..tima kaseh la kat timbalan bos..banyak duit dia..selalu dengar dia gi coti2 kat oberseee..x main dalam msia ni..aku mampu bercoti dalam msia jerrrrr..eh, rasa cam lama tak coti2 msia ngan mr hubby..'syg....jom kita gi coti2..nak tak?'.. :D kalau cakap kat mr hubby ni, mesti dia act buat2 tak dengar..buat2 tido ke..pas tu kan ayat dia kan 'apa dia sayang.sayang ada cakap apa2 yeak tadi'..sebenornya dengor, saja je act tu.. :D hmmm..tak pe la, duk umah je la..save budget..ngeeeee





bisnes kecil-kecilan

Legaaaa..alhamdulillah

13:17

tengah aku duk khusyuk nengok FB..tetiba ofismate yg order kek tu datang..dia cuti dah tapi datang ofis sbb nak amik kek yg order ngan aku & coklat dari sorang lagi ofismate..kat bawah ni dialog aku & ofismate tu :

aku : ala, nengok muka akak je fobia..(mmg aku fobia wehhh..takut dia marah)..
ofismate : laaaa..napa..kek tak de ke?
aku : kek ada..tapi bentuk lain..bukan yg macam akak nak
ofismate : eh, tak pe tak pe..janji ada..jangan cakap tak de..
(aku amik kek tu tunjuk kat dia..)
ofismate : oooo..okey le tu..baper?
aku : 50..
ofismate : (bayar tanpa marah2..)
aku : (dalam hati......alhamdulillah)..legaaaaaa

SETEL MASALAH.. 

yang tak paham story, kalau rajin..leh ar klik SINI kalau berminat nak tau citer nye..


LifeStyle

Lewat Sebulan Jerrrrr

09:46

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya,ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke ofis TNB yg berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si mahphus naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya..........."

Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA"

???????????????????.......
..............
******senyum sorang2 aku baca ni kat FB..ngeeeee..****** 

bisnes kecil-kecilan

Segi 4

17:13

yg di order segi empat panjang..yg dapat segi empat tepat..hmmmm,tak tau le nak cakap apa..nak di marah ada pertalian sedara..harap ofismate aku tak marah dpt kek ni esok..dah le ofismate order ni nak buat hantaran untuk anak dia kawen..smlm masa amik kat si polan ni, terdiam aku nengok kek bentuk segi 4 tepat..rasa nak terjojol bijik mata aku, tau..aku sampai terpikir 'eh, haritu aku tak mention ke aku nak kek ni dalam bentuk segi empat panjang'..smlm dalam keta, aku tanya ngan mr hubby haritu masa aku call 'si polan' tu, aku mention kan nak kek ni segi empat panjang..mr hubby pun dengar aku order ritu..tetiba dapat bentuk segi empat tepat..dah le 4 segi gitu, bekas dia pulak..sangat la tak sesuai untuk jadik hantaran..so aku & mr hubby decide gi beli pulak cover plastik yg kat luar tu..nampak la okey sikit pada kitaorg le sbb nak cover mistake..lagipun tak cun le nak bagi kat ofismate aku dlm bekas 4 segi tu je..dah le salah bentuk yg dia nak..so hopefully dia tak marah esok masa amik kek ni..tak pe la pikir +ve, mebi si polan tu banyak sangat order..x ingat aku mintak special design sikit untuk order yang ni..huhu..moral of the story 'lu pikir la sendiri'....



beauty

tukar brand

20:18

Hasil rembatan kat Guardian sabtu lepas..tukar brand lain lak..yg aku guna sebelum ni,adoiyai mmg ketara berminyak muka aku ptg time blik keje..aku calit guna jari,terasa berminyak..tgk kat cermin apa ntah lagi le..bkilat2 muka aku..hopefully brand ni okey le..boleh maintain dgn brand silky girl je..murah pun murah..hehe..eh,apsal letak gmbr bedak ngan foundation murah kat blog..org lain pakai brand lagi mahai, x letak pun kat blog..ala,kot ada sesapa tertanya2 lak..akcelinye aku buh kat blog as reminder,kot le x sesuai lak brand ni ngan aku so aku tukar le brand lain..aku ni dah le pelupa..tu yg letak kat blog..bukan le nak menunjuk ke hapa..reminder kat diri aku sendiri jer..lagipun saja je nak update blog..hehe..x de topic nak tulis..so boley le update pasai ni.. :-)


Dapur FiezaSani

2 in 1

20:34

entry ni pttnya dah taip hari jumaat ritu tapi atas sebab nak donlod gambar sikit punya payah..terus tertangguh..ni baru nak update..so citer 2 in 1 sekali le..patutnya aku nak buat 2 entry pasai durian ni tapi memandangkan kemalasan melanda plus haritu problem nak donlod gambr durian so aku combine le 2 story dlm 1 entry ni..dialog kat bawah ni atas motor, otw balik umah lepas keje..

mr hubby : abg rasa macam nak makan durian le..
me : okey, boley tapi 1 je..
mr hubby : 1 je..
me : yea ar, awak tu gastrik..kalau beli 2-3 biji sekaligus, awak abiskan sume..pas tu malam kang, 'abg sakit perut, abg sakit perut (gastrik)'..
mr hubby : apa dia..lagi sekali 
me : (ajuk lagi sekali gaya mr hubby kena gastrik) 'abg sakit perut,abg sakit perut'..
mr hubby : lagi sekali
aku : (terus pukul manja2 kat mr hubby..saja je nak ngusik aku..)
mr hubby :okey le..

otw nak masuk taman kat area umah kitaorg, ada org jual durian..so kitaorg stop kat c2,mr hubby yg pilih durian..aku tengok je la..masa pilih2 tu, aku ternampk durian yg size paling besor ada kat c2..dalam hati aku rasa cam dah boley agak, mr hubby mesti amik yg tu..apa tak yea nye..betui le aku teka..timbang2 RM22..mr hubby mintak kurang, dapat RM20..balik umah, apa lagi 'durian timeeee'..ngeee..aku amik seulas je..sbb besor tu..idok le kitaorg perabihkan sume malam tu jugak..ada balance..so semalam mr hubby suh aku masak bubur kacang hijau plus durian..festime try masak..menjadik..alhamdulillah..tapi of course le ngan bantuan mr hubby sbb aku kalau festime masak menda yg aku tak penah masak, aku cam tak konfiden sikit..so aku share le gambor bubur kacang hijau durian yg festime aku try masak tu..kalau korang nak try..aku amik resipi kat SINI


fuhhh..sedap..cicah ngan roti plak..ikutkan aku tak baper gemor sgt tapi mr hubby feveret, layankan je lah.. :)

TTC

Penangan Pati Delima

12:11

Pagi2 ni 2 orang kakak kat opis aku ni puji aku (tetiba kembang kena puji..hidung kembang kempis kena puji..malu ai..ngeeee)..dorang cakap muka aku nampak bersih dari jeragat, jerawat & cam licin..haha..suka ai kena puji..yg sorang akak ni tanya le aku guna produk apa..dengan bangga aku cakap aku minum pati delima jerrrrr wei..rega 15 hengget je..beli kat pasar tani opis aku ni..mmg konsisten le aku minum since bulan 2 tahun ni tetiap pagi..baru2 ni masa mr hubby duk sibuk asik O.T. aku stop jap minum pati ni sebab stay kat umah mak aku..aku idok le bawak botol pati delima ni ke ghumah mak aku..pas tu aku perasan muka aku cam tumbuh jerawat2 balik..ke aku yg byk makan kacang..aku ni mmg alergik ngan kacang..makan je kacang, confirm tunggu le 2-3 hari jerawat pun tumbuh..hari tu mr hubby ada beli stok kacang..aku ni lak pantang nampak, tangan ni menggatal je nak amik..dah sedap pulun kacang, baru perasan muka aku tumbuh jerawat kecik2..smpai kat leher pun ada..haiiiii, tak leh jadik ni..dpt gaji,zassss aku beli stok pati delima sbb kat umah aku mmg dah lama habis..tapi aku tak re-stock..kenkonon nak tengok le kesan kalau benti macamne..nengok jerawat pun dh start naik, harussss amalkan balik..murah pun murah..15 hengget..aku start minum pati ni sbb untuk kesuburan..ada yg preggy amalkan minum pati ni..kat aku, kalau preggy belum lagi..tapi tang jaga kecantikan tu mmg nampak le kesan dia..amik ko..org lain duk update testimoni produk yg tengah glamor kat FB tu..aku update pasal Pati Delima ni lak..lantak ler....ni aku tengah mencari produk untuk muka berminyak lak..muka aku ni petang time balik keje tu,mmg ler sgt berminyak..rasa nak goreng ikan pun boleh kot..ngeeee..sesapa tau tak nak guna produk apa tak nak bagi nampak muka berminyak..compact powder ke, pencuci muka ke..apa-apa produk la tapi tak nak le yg mahai bebenor.. :D

ofis

horey,horey..horey,horey..bergumbira

16:27

Rilex je duk kat opis..maklum ar bos cutiiiiiiiiiiii lama..next week friday baru bos masuk keje balik..kalau bos ada, adoiyai kelam kabut..jap jap suh tepon sana,jap jap gi suh tepon sini pulak, jap jap lagi sinun pulak..kdg2 kena taip surat le, check itu le ini le..dah le dia sangat detail..aku rimas org jenis detail2 ni..(eh, aku kan P.A. dah sah2 tu keje aku..hehe)..Tadi ada sorang staff tegur aku 'berseri-seri muka ko, bos tak de'..aku senyum smpai ke telinga staff tu ckp cenggitu..mau tak senyum smpai ke telinga,bos tak de..semalam pun ada sorang lagi staff kat sini tanya 'akak, tak boring ke boyprend tak de?'..'boring tak..rilex yea..kalau SUB ada rungsing..rimas akak'..syok bos tak de..cuti lama..ikutkan dia nak cuti smpai habis bulan ni tapi hari jumaat tu lak ada perjumpaan dengan persatuan so bos aku kena attend le..fuh,mmg syiok le bos cuti..lagipun bos aku ni jarang cuti..elok pun dia cuti..duk kat umah ke,bawak famili gi vacation ke....' SUB, hal ofis no worry..ai handle..bos cuti le lama2' :D bukan aku je yg syiok bos cuti ni..staff2 lain pun sama..

luahan perasaan

Give Up Againnn & againnn & againnn..

13:08

Hari ni rasa cam nak marah orang je..tak tau le pasai bendera jepun nak berkibar ke apa..tapi seyes mmg rasa nak marah je ni..plus rasa sangat,sangat,sangat give up tau & tak de mood..memacam cara dah buat tapi hasilnya tak memberangsangkan..napa yea? tak pe la, cuba nak think +ve ni..inshaallah..nanti2 ada la rezeki tu..mebi kena usaha lebey lagi ni..caiyok,caiyok..(tengah bagi semangat kat diri sendiri)..

Semalam baca kat blog member TTC aku,  ada 2 orang yang dah stop BBT..pas tu tadi aku tadi sesaja masuk forum TTC yang aku joint kat FB sbb mmg dah lama gilerrrr aku tak joint forum tu..saja je sbb aku tak nak stresskan diri sendiri tu yg aku stop joint forum tu cuma sekali sekala je aku jenguk2 baca post2 kat c2 kot ada member TTC yg dah berjaya preggy dengan BBT..tapi tadi sbb macam tak de mood & give up pasai menda lain aku jenguk la group tu, tengok2 nama aku dah kena list dalam kategori tak update carta TTC..hmmm since Oktober lagi aku tak update carta..rasa malaih sangat..mmg dah lama aku tak amik suhu pagi2..tak tau pasaipa tetiba je stop..mungkin sbb masa bulan Oktober tu mr hubby banyak kena o.t. & kitaorg tido umah mak aku so thermometer, aku tak bawak. tu yg langsung stop BBT..tak pe la amik petikan ayat mr hubby 'kalau dah sampai rezeki kitaorg, ada la nanti'.. :D

ayat inspirasi

Rezeki

10:02

(Syukur dengan Rezeki KurniaanNya )
Peringatan untuk diri sendiri dan anda semua di luar sana..
Kita sering tertanya2 kenapa susah sangat rezeki nak masuk..kalau buat bisnes,orang x beli...kalau baru dapat gaji,tiba-tiba kereta rosak..kalau orang lain dapat rezeki,kita x dapat..

Rahsianya..
Allah S.W.T boleh diumpamakan sebagai "rezeki"..
Jika kita dekat dengan Allah maka kita dekat dengan rezekiNya....InsyaAllah ♥

Salam & Selamat Pagi ^_^ ( Syukur dengan Rezeki KurniaanNya )

Peringatan untuk diri sendiri dan anda semua di luar sana..
Kita sering tertanya2 kenapa susah sangat rezeki nak masuk..kalau buat bisnes,orang xbeli...kalau baru dapat gaji,tiba-tiba kereta rosak..kalau orang lain dapat rezeki,kita xdapat..

Rahsianya..
Allah S.W.T boleh diumpamakan sebagai "rezeki"..
Jika kita dekat dengan Allah maka kita dekat dengan rezekiNya....InsyaAllah ♥

via: @[226224997423222:274:Princess Lens] <3
Kredit to FB Princess-Lens

citer lawak

HON

13:15


maksud disebalik bunyi-bunyi hon :

* 1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap 'HAI'

* 2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”
...
* 3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

* 1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

* 2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… TAK RETI BAWAK KERETA KER”

* 4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap ;

“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. 
 
cilok kat fb member aku..hehe.."senyum..jangan stress2.."

Bawak adik ker??

12:56

Semalam al-kisahnya lepas mr hubby amik aku kat ofis, kena gi ofis mr hubby balik sebab mr hubby kena o.t.. aku okey jerr la.. sebelum naik ke ofis mr hubby, kitaorg gi makan kat kedai mamak area ofis mr hubby tu..sampai2 jer, mr hubby parking moto & terus jalan dulu dari aku..masa lalu depan 1 meja ni, ada le beberapa org lelaki & sorang pompuan tengah duduk lepak2, pas tu tetiba mr hubby hulur tangan dia (maksudnye suh aku pegang tangan dia)..aku okey je..pegang tangan mr hubby..cewah,cam masa bcinta lak..hihi..pas tu salah sorang dari lelaki kat meja tu cakap 'sani, bawak adik....bla,bla'..aku tak ingt sangat yg part blkg tu..yang aku ingt 'sani, bawak adik'...hehe..dalam hati, muda nye aku..haha..ghupenye yg duk kat meja tu ofismate mr hubby..dorang ingt aku adik mr hubby..hehe..terasa diri ini muda.. :D masa kitaorg dah abis makan & nak gerak naik ke ofis mr hubby, kena lalu kat meja dorang ni jugak & again lelaki yg sama ckp 'sani, bawak adik gi mana ni?'..hehe..aku sonyom je lah..cian mr hubby ku itu..mentang2 bdn dia besor, dorang duk kutuk cakap aku ni adik mr hubby..ala, benornya dorang tau aku ni wife mr hubby, saja je cakap cenggitu..nak usik aku ler tu..tapi yg penting, ahkak kelihatan muda dari mr hubby..haha

bisnes kecil-kecilan

Felinna Inchloss & Vit.C Plus Pure Collegen

16:33

Felinna Inchloss Lotion
**WANGI** 
**TIADA BAHAN KIMIA**
**MUDAH DIGUNAKAN**
**TIDAK PANAS**
**DIJAMIN BERKESAN**
 Harga : RM75 (SM) & RM80 (SS)-FREE POSTAGE
Vit.C Plus Pure Collegen
 Antara kebaikan VITAMIN C PLUS PURE COLLAGEN adalah:
1. Mencantikkan kulit anda secara semulajadi.
2. Mengurangkan jerawat dan bintik-bintik hitam di muka.
3. Mengurangkan kedutan akibat proses penuaan.
4. Mencegah dari pelbagai penyakit ku
lit.


INGREDIENTS :
-collagen marine
-extract gluta
-vit c
-extract citrus

1 Kotak 30 kapsul

DOS PENGAMBILAN:
Ambil 1-2 kapsul sehari selepas makan malam atau sebelum tidur. Minum banyak air sepanjang hari untuk membantu badan menyah toksin dan melancarkan peredaran darah bagi memaksimakan kesan penyerapan vitamin C ini.

 
Harga : RM85 (SM) & RM90 (SS)-FREE POSTAGE
Kalau ada antara korang yg tengah mencari 2 produk ni, boleh le sms/whatsapp aku kat 0163333046..Produk ni ready stok..

bisnes kecil-kecilan

Baper Orang????

16:50

Semalam masa mr hubby baru balik koje, macam besa le borak2 sume sambil teman mr hubby makan..sambil2 tu aku capai phone bukak fb Chinta Hati..nak tengok le kot2 ada customer pm nak order ke apa @ nak tanya soklan apa2 ke?then, mr hubby cakap 'asik le ngan bisnes dia tu'..mr hubby cakap dalam nada lawak2 ler..pas tu mr hubby tanya dah baper org customer aku dapat (dalam hati aku, "ish syg ni cam x konpiden je ngan aku..tau ler aku ni tak pandai sangat nak berbiznes2 ni")..maklum ar festime..mmg tak baper teror lagi,kan..yelah,aku tak terror sangat part biznes2 ni compare ngan famili mr hubby..even mr hubby lagi terror dari aku..but aku nak belajar..tak salahkan..masa aku bukak akaun lain untuk buat biz online ni,mr hubby terkezut..dia tanya bila masa aku bukak akaun?aku senyum je lah & aku cakap kat mr hubby nak 1000 daya, tak nak 1000 dalih..kan?? plus reason aku joint buat biz ni disamping nak cari duit sampingan, aku tak mo stress pikir pasai baby.. :D yelah korang pun tau kan aku TTC..

Note : nak selit gak tu, aku ada update stock terbaru kat FB Chinta Hati & blogshop aku..klik ar kat link bawah gambor tu..haha..jahat aku kan..dalam erti kata lain,korang kena masuk gak blogshop aku nak tengok yg lain..haha..jangan mare.. :D

Coach 1:1
Paddlepop Dress
 

bisnes kecil-kecilan

Mood Ghajin

14:52

Mood tengah ghajin mengupdate blog..kalau datang time malaih,x dapek nak nolong aihhhh..nak bukak blog pun malaih..ngeee

okey le, aku nak promote barang chintafiezzshop..tak de paksaan, kalau korang minat nak tengok leh ar klik link kat bawah gambor tu..aku letak gambor bagi korang tertarik nak tengok yg lain (dalam erti kata lain,paksaan..masuk gak blogshop aku..hahaha) jangan mare..

Sekarang kan musim orang ber'peplum' bagai..so ni peplum yg chintafiezzshop jual..1 set baju & kain..Harga..hmm,tak leh bagitau..masuk sendiri ke blogshop aku..hehe..ala,jangan le tensi..gurau2 jer..rega dress peplum ni RM150 (dah masuk postage)..stok tak banyak so sapa cepat dia yang punya..Dress peplum moden ni diperbuat daripada kain lycra lembut yang berkualiti tinggi, tak perlu lining dan mempunyai hiasan manik dan warna yang menarik
Dress Peplum
Yang kat bawah ni pulak, Admire Dress..mmg sangat cantik in real..Highly recommended!! FREE SIZE FIT S-XL, Material : LYCRA,Harga : RM77 (SM) & RM80 (SS) termasuk postage 
Admire Dress


Okey, yang ni pulak Buttons Jacket..Butang tu aksesori je..boley ar nak pakai kat opis @ gi jenjalan..nak nmpk stylo mylo sikit..Harga : RM50 (S) RM53(SS) Free Postage
Free Size Fit From S to L, Material Rough Cotton..
Buttons Jacket
tue je la, kalau nak tengok kaler lain or korang nak tengok dress lain ke,skirt ke,beg2 ke, gi masuk blog aku yg 1 lagi ni ..chintafiezzshoppe @ add aku kat fb Chinta Hati (chintafiezzshop)

famili

Inshaallah..boy..

13:05

Inshaallah..1st anak sedara sebelah mr hubby yg bakal lahir bulan Februari tahun depan..BOY..semalam tengok adik ipar aku update kat fb dia..hmmm,me reaksi macamne..tolong LIKE post tu.. :D 
aku try to be cool & act macam besa eventough i'm so jeles..tak pe lah,rezeki dorang kan..(ayat menyedapkan hati jer ni)..okey le malas aku nak verangannnn lebey2..ngeeeee..tunggu je la anak sedara aku & mr hubby tu kuar..nanti aku update kat sini..

social media

Cuak aku

16:58

tadi bukak2 je fb Fieza Sani..maklum le sejak berbiznes ni (nak selit gak tu..hehe), aku jarang bukak fb ni..byk online kat fb Chinta Hati tu je..okey, berbalik pada story aku bukak fb Fieza Sani tu terkezut jap aku..ada sorang member aku update kat wall dia macam kat bawah ni..

aku klik2 kat link tu, terus keluar profile aku..eh,nie apsal pulak..bile pulak la polis bkt aman cari aku..aku tak buat apa pun..mula2 nak komen je status member aku ni tapi sogan le plak..kang org lain baca..sapa yg malu,ahkak jugakkk..so aku pm je ngan member aku ni..sekali dia reply, dia cakap tu gurauan je..dia pun terkono..sesapa bukak je link tu terus ke profile fb memasing..adoiyai, cuak jap aku..aku dah wisau..pikir memacam..fuhhhh..hai,memacam hal fb ni..'boley bergurau pulak'.. :D

bisnes kecil-kecilan

GIve Up!!!!

13:04

Update - motivasi untuk diri sendiri..sebenarnya mood tengah rasa GIVE UP sangat,sangat,sangat..so aku cari ayat2 motivasi kat bawah ni for myself.. :D



ofis

no.2 pulak..yeayyyy

10:49

wah..menang lagi..no.2 lak..hehe..vangganye ngan pencapaian diri sendiri..bulan September ritu dapat no.3..bulan Oktober dapat no.2..bulan November,juara..in sha allah..ada sorang officer bahagian aku yg jadik salah sorang penilai 5s, dia advise kat aku suh bagi nmpk cun2 sikit bilik bos sebab kalau dah dapat no.1 dorang takkan nilai bilik bos aku sbb dah dapat no.1..tak paham aku tulis pasai pa..pada sesapa yg ada baca entry aku lepas2,kan aku penah update pasai pertandingan mini 5s untuk bilik2 bos kat Kementerian ni..so untuk bulan oktober lepas, bilik bos aku dapat no.2 lak.. :D nak tengok bukti..see

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

 Bangga wei sebab masa pertandingan 5s ni nak start, ada la sorang officer kat bahagian aku ni masa 1st month pertandingan ni start, dia macam tak caya yang masa tue aku dah buat 5s kat bilik bos b4 penilai datang tengok..boley tak kenkonon dia masuk bilik bos nak jumpa bos aku pas tu aku tak sure le dia ada cakap apa kat bos..tapi aku rasa masa tu dia nak tengok betui ke tak aku dah 5s bilik bos. lepas officer ni kuar dari bilik bos, boley bos aku sound 'make up le bilik saya ni bagi cantik..u tau nak make up'..boley tak bos aku sound cenggitu..sentap hakuuuu..tu aku buat 5s bilik dia bagi baik punyeeeee..tengok,tengok menang even dapat no.3 & 2..tak kisah le kan janji menang..officer yg tu tak cakap apa kat aku..senyap sunyi..

Dapur FiezaSani

Ayam Percik

13:39

gambar kat atas ni aku yang masak..gambar kat bawah tu, baru owner blog mylovelyfamily-ana yang punya
Percubaan pertama masak ayam percik..menjadik..rasa confirm2 le sedap..aku yg chef nye..hehe..mr hubby pun ada tolong gak..tolong bakar sbb aku ni,kan tak gheti2 nak guna menda alah tu..faileddddd..padahal aku yg selalu kat dapur..abis nak buat camno, dulu2 mak tak ajor guna menda tu (mak jugak yg nak disalahnya..bertuah punya anak..hihi) jadiknya mr hubby la tolong bakar..aku tukang tengok2 takut tetiba nengok dah hangus..hihi..tapi tak ler..bukti..tengok le kat gambor atas tu..resipi amik kat sini

bahan2 utk di kisar :-


~ 2 biji bawang besar
~ 2 inci kunyit hidup (kalau x de sila ganti serbuk kunyit)
~ 2 batang serai
~ 2 cm halia
~ 1 sudu kecil biji ketumbar
~ 4 ulas bawang putih
~ sedikit air utk blender
~ 3 sudu besar cili kering kisar (di kisar lain)..tak kisar sekali ngan bahan2 
 diatas..pdhal dah masuk dalam kuali, sama jer.. :D saja nak buat banyak keje..ghajin
Bahan2 lain :
~ garam atau bahan perasa
~ santan pekat 1 cawan.. kalau masak sekor ayam guna 2 cawan santan pekat.. senang citer masukkan je santan kotak yg 200ml tu..
~ asam keping sekeping je

Cara2nya :




1.  Mula2 masukkan ayam dalam kuali.. tuangkan bahan2 kisar tadi ke atas encik ayam tersebut.. masa ni jgn bukak api dulu..


2. Ambik santan.. tuang ke dalam kuali yg berisi ayam + bahan kisar td..
3. Selepas masukkan santan, masukkan pulak 3 sudu besar cili kering kisar.. Haaaa masa ni dah boleh bukak api.. api sederhana je ye..

4. Kacau2 bg ayam tu sebati dgn kuah.. jgn lupa terbalikkan ayam, tu kang masak sebelah aje...


5. Masukkan asam keping sekeping aje.. masukkan garam secukup rasa..


6. Masak sampai ayam tu jadi separuh masak dan kuah menjadi sedikit pekat.. matikan api..
7. Angkat ayam tersebut dan masukkan ke atas dulang pembakar.. tuangkan sedikit je kuah ayam percik tu td.. baki kuah sila simpan utk di tuang ke atas ayam sesudah siap di bakar..

8. Bakar ayam tersebut dlm oven selama 30 minit atau sehingga ayam tersebut bertukar keperangan.. dgn suhu 180 celsius, api atas bawah..


9. Ayam yg sudah siap di bakar..
10. Tuangkan baki sos/kuah ayam percik tadi ke atas ayam tersebut.. siapppp... sedap woooo.. tapi tak tau le pada tekak korang lak kan.. 

gambar & resipi kredit pada mylovelyfamily-ana
SELAMAT MENCUBA :D

semua salah akuuuuu

13:34

menyampah,mencikkkk sume ada..suma salah aku jer..serba salah dibuatnye.dah mintak maaf pun,aku salah jugak..abis aku nak buat apa??????

bisnes kecil-kecilan

Legaaaa

00:23

Pagi tadi aku dapat mesej dari supplier yg pasal kes customer aku yg still tak dapat barang dia lagi..supplier aku dah mesej ngan customer aku tu bagitau duit akan di refund pada customer if dia still belum dapat barang sampai hujung bulan ni..fuhhhh,legaaaa aku..dalam entry sebelum ni aku ada marah2 ngan supplier but aku dah delete entry tu..besa le pompuan,time marah bukan ingt apa..main marah je..kat bawah ni aku buat screeshot pm dari supplier tu..alhamdulillah..supplier akan refund duit if barang still belum dapat kat customer sampai hujung bulan ni..

4 info mmg customer aku yang ni garang..masa aku pm ngan dia haritu, adoi gigil nak reply pm dia tau..besa ler customer bermacam ragam..apa pun tahan je lah..adat berbiznes..hadap je lah..sendiri yg pilih nak buat biznes..

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.